Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

«Επίθεση» Τουρκίας για την άδεια στον Κουφοντίνα: Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα…

«Βούτυρο στο ψωμί» ήταν για την Τουρκία η Τρίτη άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς η Άγκυρα βρήκε άλλη μια αφορμή να επιτεθεί στην ελληνική δικαιοσύνη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονας χώρας καταδίκασε το γεγονός και επισημαίνει ότι η τρίτη άδεια στον εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» ενισχύει τις αμφιβολίες της Αγκύρας για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:
«Οι ελληνικές αρχές επέτρεψαν για τρίτη φορά να βγει από τη φυλακή με διήμερη άδεια το μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αυτό το άτομο, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, γιατί ήταν ο δράστης της δολοφονίας του ακόλουθου Τύπου της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Τσετίν Γκιοργκιού, (1991) και της απόπειρας δολοφονίας του γενικού γραμματέα στην πρεσβεία μας στην Αθήνα, Ντενίζ Μπολούκμπασί, (1991), καθώς επίσης και εκ των δραστών της δολοφονίας του γενικού γραμματέα της πρεσβείας μας στην Αθήνα, Χαλούκ Σιπαχίογλου, (1994)».

Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός ο Κουφοντίνας, ο οποίος έχει κάνει χρήση του δικαιώματος άδειας άλλες δύο φορές, να απολαμβάνει το δικαίωμα άδειας για τρίτη φορά. Το γεγονός αυτό ενισχύει τις αμφιβολίες μας για τον τρόπο λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα.

Τέτοια ανοχή σε έναν αιμοδιψή τρομοκράτη είναι ασέβεια απέναντι στη μνήμη των ηρώων διπλωματών μας και τις οικογένειές τους. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μία τέτοια ρύθμιση που ευνοεί έναν τρομοκράτη, ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή διπλωματών μας, που εκπροσωπούσαν επάξια τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Καλούμε τις ελληνικές αρχές, ο οποίες με τις ενέργειές τους δείχνουν αδυναμία απέναντι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, να εφαρμόζουν τις υποχρεώσεις τους για την τιμωρία των τρομοκρατών».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares