Πέμπτη , 13 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Επίθεση Ερντογάν σε ΕΛΛΗΝΑ γραφίστα!

Ένας Έλληνας γραφίστας βρίσκεται στο στόχαστρο του Τούρκου πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απαιτεί τη διαγραφή δημοσιεύσεων που τον αφορούν.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο γραφίστας Jo Di, έλαβε ένα email από το νομικό τμήμα του Twitter, στο οποίο έχει επισυναφθεί απόφαση δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την οποία απαιτείται η διαγραφή δημοσιεύσεων από διάφορους χρήστες σε κοινωνικά δίκτυα που αφορούν τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το twitter αναλαμβάνει να ενημερώσει και να προτρέψει (κατά κάποιο τρόπο) τους χρήστες να διαγράψουν μόνοι τους τις δημοσιεύσεις τους, γιατί όπως αναφέρει ενδεχομένως θα κληθεί το ίδιο να λάβει δράση (να τις διαγράψει από μόνο του)», αναφέρει ο Jo Di.

Ο Έλληνας γραφίστας είχε επιμεληθεί μια εικόνα, με αφορμή μια βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα το 2015 και ανέφερε αυτό που φώναζαν οι τούρκοι που είχαν κατέβει στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν.

«Δολοφόνε Erdogan» φώναζαν και αυτό περιέγραψε η εικόνα με έναν αρκετά ανάγλυφο τρόπο, αναφέρει στο ιστολόγιό του ο Jo Di και προσθέτει: «Έκτοτε φυσικά, ο Erdogan έχει προχωρήσει σε πολύ χειρότερες τακτικές και αυτό που επιθυμεί στην παρούσα φάση είναι να διαγραφεί κάθε ίχνος από τις διαφορετικές φωνές – όχι μόνο μέσα στην Τουρκία – αλλά και παγκόσμια μέσω του διαδικτύου».

Η συγκεκριμένη εικόνα μάλιστα του Jo Di είχε χρησιμοποιηθεί και σε διαμαρτυρίες Κούρδων στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Η δικαστική απόφαση που έστειλε το Twitter
Το έγγραφο του τουρκικού δικαστηρίου περιλαμβάνει μια σειρά από 80 δημοσιεύσεις σε Twitter, Facebook, άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και διευθύνσεις διάφορων blogs, από τις οποίες απαιτείται η διαγραφή περίπου 80 δημοσιεύσεων (κυρίως σκίτσων και εικόνων) που αφορούν στις δράσεις του Erdogan.

Η παραπάνω εικόνα μάλιστα, που αφορά στο Jo Di, δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2015 και στην λίστα του Erdogan περιλαμβάνεται περίπου 10 φορές από διαφορετικές διευθύνσεις και λογαριασμούς οι οποίοι είχαν κάνει αναδημοσιεύσεις της.

cnn.gr

Shares