Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Επίδομα… κοροϊδίας! Η αλήθεια που ομολόγησαν για τον ΟΑΕΔ…

Επίδομα… κοροϊδίας! Η αλήθεια που ομολόγησαν για τον ΟΑΕΔ…

Στην ομολογία ότι μόλις το 12% των ανέργων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας προχώρησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του News 24/7, περιέγραψε την πραγματικότητα και όπως θα διαβάσετε, είναι τραγική.

Την ίδια ώρα που Αλέξης Τσίπρας εξαγγέλλει χιλιάδες προσλήψεις, το κράτος δεν μπορεί να επιδοτήσει μακροχρόνια ανέργους, όσων δηλαδή είναι άνεργοι για περισσότερο από 12 μήνες.

Όπως παραδέχθηκε η κ. Καραμεσίνη «το ποσοστό της ανεργίας έχει μειωθεί αλλά είναι το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ. Το σύνολο των ανέργων είναι 906.000 άτομα σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ είναι 844.700. 653.000 είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, όσοι δηλαδή είναι άνεργοι άνω των 12 μηνών. Από αυτούς λίγοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και λίγοι το βοήθημα για μακροχρόνια ανέργους γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις».

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ πρόσθεσε:
«Τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ είναι εφαλτήριο για τη διεκδίκηση θέσης εργασίας. Στη διάρκεια της κρίσης ο προβληματισμός ήταν αν τα συστήματα επιδότησης της εργασίας μπορούσαν να λειτουργήσουν σταθεροποιητικά. Στα χρόνια των μνημονίων περίπου 1 εκατ εργαζόμενοι βρέθηκαν χωρίς δουλειά, συνέβη μια κοινωνική καταστροφή. Η λογική μας είναι η εισοδηματική στήριξη μέχρι να βρουν οι άνθρωποι δουλειά και η υποστήριξή τους για να αποκτήσουν μεγαλύτερες δυνατότητες στη διεκδίκηση εργασίας. Η συζήτηση στην ΕΕ είναι να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares