Σάββατο , 23 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Εξελίξεις στην υπόθεση του πρώην Ρώσου κατασκόπου! Τι δήλωσε ο Βρετανός Υπ. Εσωτερικών για την απόπειρα…


Η έρευνα για το τι συνέβη στον Ρώσο πρώην πράκτορα Sergei Skripal «πρέπει να ανταποκρίνεται σε αποδεικτικά στοιχεία και όχι απλές φήμες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Amber Rudd, ενώ υποστήριξε ότι πιθανότατα η έρευνα θα είναι μακρά.


Ο Rudd πρόσθεσε ότι οι αρχές τώρα γνωρίζουν περισσότερα για την ουσία που επηρέασε τν Skripal και την κόρη του και η αστυνομία θα προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις αργότερα την Τετάρτη.

Ο Skripal, 66 ετών, και η κόρη του Yulia, 33 ετών, βρέθηκαν πεσμένοι σε πάγκο εμπορικού κέντρου στο Salisbury την Κυριακή. Η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία προσπαθεί επί του παρόντος να διαπιστώσει τι έβλαψε πατέρα και κόρη, που παραμένουν σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Η δήλωση του Rudd έγινε καθώς προήδρευσε σε έκτακτη συνάντηση της κυβερνητικής ομάδας κρίσης COBRA. Η μονάδα καταπολέμησης της τρομοκρατίας εισήχθη χθες το απόγευμα για να ασχοληθεί με την έρευνα, παρόλο που η αστυνομία τόνισε ότι η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται επί του παρόντος ως τρομοκρατική ενέργεια.

Τα βρετανικά βασικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να δείξουν ως υπεύθυνο τη ρωσική κυβέρνηση, παρά την έλλειψη επίσημων πληροφοριών ή αποδεικτικών στοιχείων, και η δήλωση του Rudd ήρθε να απαντήσει ακριβώς σε αυτό.

Ο Skripal εργάστηκε ως διπλός πράκτορας για το ΜΙ6 του Ηνωμένου Βασιλείου και φυλακίστηκε στη Ρωσία το 2006 για κατασκοπεία για τη Βρετανία, αφού αποκάλυψε τα ονόματα Ρώσων μυστικών πρακτόρων. Ήταν μέρος μιας «ανταλλαγής κατασκόπων» στην οποία η Ρωσία απελευθέρωσε τέσσερις κατασκόπους έναντι 10 Ρώσων.
Με πληροφορίες από Russia Today

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares