Κυριακή , 1 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΞΑΛΛΟΣ o Πούτιν με την Ελλάδα: “Συνέχεια ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ τη Ρωσία οι ΕΛΛΗΝΕΣ” είπε;…

ΕΞΑΛΛΟΣ o Πούτιν με την Ελλάδα: "Συνέχεια ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ τη Ρωσία οι ΕΛΛΗΝΕΣ" είπε;...

Σήμερα ολοκληρώνεται κοινή άσκηση των Ισραηλινών F-16 με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Μαχητικά F-16 αλλά και ένα ιπτάμενο ραντάρ της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση της Λάρισας από τις 21 Οκτωβρίου.

Η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων αφορούσε όλη τη χώρα καθώς τα μαχητικά των δύο χωρών επιχειρούσαν σε συνεργασία με όλες τις Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας ως τις 2 Νοέμβρη.

Το σημαντικό είναι ότι έντεκα ισραηλινά μαχητικά F-16 προσγειώθηκαν την Κυριακή στη βάση της 110 Πτέρυγας Μάχης, συνοδευόμενα και από ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος, “Gulfstream G550” προκαλώντας την ενόχληση της Ρωσίας, της Συρίας και της Ιορδανίας.

Όπως βλέπουμε σε ανακοίνωση της Al Sura ήταν σημαντικό θέμα η παρουσία των ισραηλινών F-16 στον ελληνικό εναέριο χώρο:

Γιατί όμως; Είναι γνωστό ότι ο πραγματικός στόχος της ασκήσεως ήταν μια προσομοίωση επίθεσης κατά των ρωσικών συστημάτων S-300 στη Συρία καθώς και η Ελλάδα διαθέτει αυτό το σύστημα.

Αυτό έχει προκαλέσει την οργή του Ρώσου ηγέτη, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος όσο και να θέλει καλές σχέσεις με την Ελλάδα, η χώρα μας κάνει κινήσεις που τον υποχρεώνει να μας βλέπει ως εχθρούς…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares