Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Ενώ η Ελλάδα ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ την ιστορία της, η Τουρκία ανακοινώνει νέους ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ που προκαλούν τρόμο… (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατευθυνόμενοι πύραυλοι SOM, κατευθυνόμενα πυρομαχικά για οπλισμένα drones και τυφέκια μάχης είναι κάποια από τα προγράμματα που ανακοίνωσε μέσω του Twitter…

ο επικεφαλής της SSM Ισμαήλ Ντεμίρ, τα οποία θα παραδοθούν ή θα παραγγελθούν από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τις επόμενες 100 ημέρες.

Η αναφορά στις «100 ημέρες» πηγάζει από τις εξαγγελίες που έδωσε μετά την ορκωμοσία του ως πρόεδρος της Τουρκίας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νωρίτερα φέτος. Όπως φαίνεται ανά 100 ημέρες θα προωθούνται νέοι εξοπλιστικοί στόχοι, που αφορούν αποκλειστικά την τουρκική πολεμική βιομηχανία.

Στο Στρατό Ξηράς θα παραδοθούν επτά εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης M60T, φτάνοντας έτσι τα 146 συγκεκριμένα εκγσυγχρονισμένα οχήματα. Επίσης προβλέπονται εξελίξεις στο πυραυλικό σύστημα BORA, την παράδοση πέντε drones τύπου Bayraktar TB2 και την υπογραφή απόκτησης 40.000 τυφεκίων μάχης MTP-76.

Για την Τουρκική Αεροπορία θα υπογραφεί σύμβαση αγοράς 415 πυραύλων SOM, θα παραδοθούν δύο drones ANKA και θα υπογραφθεί η διαδικασία ανάπτυξης του drone Akinci. Για τα drone ANKA και Bayraktar θα υπάρξει προμήθεια 200 Κ/Β MAM.

onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares