Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ πλάνα από τη μεγαλύτερη σήραγγα της Ευρώπης στην Κρήτη! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ πλάνα από τη μεγαλύτερη σήραγγα της Ευρώπης στην Κρήτη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα έργο κομβικής σημασίας για την ανατολική Κρήτη είναι η κατασκευή της μεγαλύτερης σήραγγας της Ευρώπης στο Οροπέδιο στην Κρήτη, μέσω της οποίας θα εκτρέπονται τα νερά του Οροπεδίου Λασιθίου στο Φράγμα Αποσελέμη, το οποίο σήμερα είναι σχεδόν άδειο από νερό.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο σχεδιάστηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας, καθώς στοχεύει να συμβάλει στο γέμισμα του Φράγματος Αποσελέμη με νερό από το Οροπέδιο Λασιθίου σε ποσοστό 50%.

Ο τηλεοπτικός φακός του Κρήτη TV, μπήκε στη σήραγγα κατά τη διάρκεια της αυτοψίας του έργου από τον γενικό διευθυντή υδραυλικών έργων του υπουργείου Υποδομών Αντώνη Κοτσώνη.

Το χρονικό της κατασκευής του

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη το 2012, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2014, οπότε υπερσύγχρονο μηχάνημα ολομέτωπης κοπής που έφτασε από την Ινδία, εγκαταστάθηκε στο εργοτάξιο για τις ανάγκες διάνοιξης της σήραγγας.

Στη πορεία, υπήρξαν διάφορα εμπόδια και ενστάσεις για το επίμαχο έργο, το οποίο όπως εκτιμάται αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018. Η σήραγγα έχει μήκος 3,5 χιλιομέτρων και κλίση 15% για τη μεταφορά των αντιπλημμυρικών νερών του Οροπεδίου στο φράγμα Αποσελέμη.

Ο Αντώνης Κοτσώνης πραγματοποίησε στη συνέχεια συνάντηση με τον δήμαρχο Οροπεδίου, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν τα αρδευτικά δίκτυα της λιμνοδεξαμενής του Αγίου Γεωργίου, έργο το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί στα τέλη του χρόνου.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το εσωτερικό της σήραγγας, από το ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ TV:

Πηγή: thecaller.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares