Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΝΤΟΛΗ EE: Κρατήστε για πάντα τους «μετανάστες»! Ενσωματώστε τους…

ΕΝΤΟΛΗ EE: Κρατήστε για πάντα τους «μετανάστες»! Ενσωματώστε τους…

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα διέλευσης, αλλά χώρα προορισμού», τόνισε σε  συνέντευξη της η Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντούνια Μιγιάτοβιτς.

Αυτή η πρωτοφανής δήλωση σημαίνει ότι οι πρόσφυγες που καταφθάνουν στην Ελλάδα, δεν έχουν σκοπό να μετακινηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά να παραμείνουν στη χώρα μας.

Η Μιγιάτοβιτς μάλιστα, απαιτεί την ταχεία αποσυμφόρηση των hotpsots στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε αυτά, αναφέροντας πως «είναι καλό βήμα που μεταφέρονται οι μετανάστες στην ενδοχώρα».

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη της στο protothema.gr, «Αυτό που βλέπω σήμερα είναι η ευαισθητοποίηση των ελληνικών αρχών σχετικά με την ανάγκη να παρέχουν όχι μόνο βοήθεια και στέγαση στους μετανάστες αλλά επίσης να εστιάζουν σε μεσομακροπρόθεσμες πολιτικές που μπορούν να τους βοηθήσουν να ενταχθούν στη χώρα. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα διέλευσης, αλλά χώρα προορισμού».

Όταν ερωτήθηκε για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για τους πρόσφυγες, είπε:

«Οι αρχές πρέπει να αντιμετωπίσουν τις κακές συνθήκες υγιεινής, την κακή ψυχολογική κατάσταση και την αβεβαιότητα που απειλούν την υγεία και την ασφάλεια των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στα νησιά. Θα πρέπει επίσης να επιταχύνουν τις μεταφορές προς την ηπειρωτική χώρα και να βελτιώσουν τις δυνατότητες υποδοχής των μεταναστών στα νησιά».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares