Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ οι Αλβανοί με τον Μητροπολίτη Κόνιτσας που κάλεσε για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Β. Ηπείρου…

ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ οι Αλβανοί με τον Μητροπολίτη Κόνιτσας που κάλεσε για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της Β. Ηπείρου...

Για έναν “τρελό” ιερέα έκαναν λόγο χθες τα αλβανικά δημοσιεύματα, αναφερόμενα στην επιστολή του Μητροπολίτη Κόνιτσας, Ανδρέα, ο οποίος ζήτησε ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα για να προστατευθούν οι Έλληνες της περιοχής.

Αναφέρει ο μητροπολίτης μεταξύ άλλων: “Όλοι πίστευαν ότι το τελευταίο έγκλημα των Αλβανών, θα ήταν η δολοφονία των 4 Ελλήνων παλικαριών στο Αλύκο στις 12 Δεκεμβρίου 1990, θα αποτελούσε πλέον παρελθόν, μαζί με την κομμουνιστική δικτατορία των Χότζα – Αλία. Όμως γρήγορα η αισιοδοξία παραχώρησε τη θέση της στη νέα αλβανική τρομοκρατία και το έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου».

Και συνεχίζει: “Και τώρα, στις 28 Οκτωβρίου 2018, έρχεται η δολοφονία του λεβέντη Κωνσταντίνου Κατσίφα από τους Βουλιαράτες του Αργυρόκαστρου, επειδή ύψωσε την ελληνική σημαία- μεγάλων διαστάσεων- στο στρατιωτικό κοιμητήριο του χωριού του, όπου είναι θαμμένοι εκατό περίπου ήρωες του Έπους του 1940”.

Ο πατήρ Μάρκος κατέληξε στην επιστολή του πως για να σταματήσει ο κατατρεγμός των βορειοηπειρωτών από τους αδίστακτους Αλβανούς, μοναδική λύση είναι η Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα. Αυτό ενόχλησε τους Αλβανούς που τον χαρακτήρισαν τρελό και γραφικό.
Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares