Πέμπτη , 21 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

‘ΕΚΤΡΟΧΙΑΖΕΤΑΙ’ η ΣΥΝΟΧΗ στην ΤΟΥΡΚΙΑ! Και οι Τσερκέζοι απαιτούν δυναμικά…

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες λαμβάνουμε από την πλευρά της Τουρκίας, από αυτές τις πληροφορίες που δείχνουν το εύπλαστο κι ευμετάβλητο της τουρκικής συνοχής.

Όπως μεταδίδει ο Νίκος Χειλαδάκης οι Τσερκέζοι αρχίζουν να ‘ξεσηκώνονται’. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Καυκάσου «Adige», σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ιδρυμάτων Καυκάσου, (KAFFED), της Κωνσταντινούπολης, το πιο δυναμικό ίδρυμα της μειονότητας των Τσερκέζων, πραγματοποίησε δημόσια διαδήλωση στην Πόλη απαιτώντας για πρώτη φορά με αυτόν τον δημόσιο τρόπο την επίσημη αναγνώριση τους και την επισημοποίηση και διδασκαλία της γλώσσας των Τσερκέζων.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδρυμάτων Καυκάσου, Yaşar Aslankaya, δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι Τσερκέζοι θα αγωνιστούν δυναμικά για την αναγνώριση της μειονότητας και για των δικαιωμάτων της στην επίσημη χρήση της γλώσσας και των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της μειονότητας των Τσερκέζων.


Για την ιστορία οι Τσερκέζοι δεν πρέπει να συγχέονται με τους Τσέτες και παρόλο που πολεμούσαν για τους Οθωμανούς είχαν καλές σχέσεις με τους Έλληνες, ειδικά με τους Έλληνες του Πόντου τους οποίους και συνέδραμαν, ειδικά κατά του Κεμάλ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares