Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ! Eurogroup TEΛΟΣ! Τι αποφασίστηκε…

ΕΚΤΑΚΤΟ! Eurogroup TEΛΟΣ! Τι αποφασίστηκε…

Στο δεύτερο μισό του Μαρτίου τοποθέτησε την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών, ενώ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες.

“Περιμένουμε την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών και στη συνέχεια το Δ.Σ. θα λάβει την τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης πριν το τέλος του μήνα.

Η δόση είναι στα 6,7 δισ. ευρώ. Τα 5,7 δισ. ευρώ μπορεί να εκταμιευτούν πριν το τέλος του μήνα και 1 δισ. στη συνέχεια με την προϋπόθεση να προχωρούν η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων και οι πλειστηριασμοί, ανέφερε ο πρόεδρος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Όσον αφορά την πορεία των εργασιών για τον μηχανισμό στο χρέος, ο επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών ενημερώθηκαν ότι σημειώνεται πρόοδος και η “η εργασία για τον μηχανισμό στο χρέος πάει καλά”.

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί σημείωσε πως απέχουμε 100 μέρες από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου, που πρέπει να πάρει τις αποφάσεις που χρειάζονται για μια θετική ολοκλήρωση του προγράμματος αυτό το καλοκαίρι. Έτσι, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο: Η δουλειά για την τελευταία αξιολόγηση έχει ξεκινήσει καλά και πρέπει να επιταχυνθεί, τόνισε.

Ανέφερε ακόμη ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει πριν το Πάσχα τη στρατηγική της για την ανάπτυξη στο Eurogroup.

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares