Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ! Παρέμβαση του Προέδρου της Αλβανίας για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα…

ΕΚΤΑΚΤΟ! Παρέμβαση του Προέδρου της Αλβανίας για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα...

Χρειάστηκε τελικά η παρέμβαση του Προέδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα για να αποδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους συγγενείς του μετά από πάρα πολλές ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epiruspost.gr ο Πρόεδρος του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βαγγέλης Ντούλες έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Αλβανίας στην οποία μεταξύ άλλων σημείωνε την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Σύμφωνα πάντα με το Epiruspost.gr ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ανταποκρίθηκε άμεσα τηλεφωνώντας στον βουλευτή της ομογένειας, Βαγγέλη Ντούλε. Κλιμάκιο συμβούλων του Ιλίρ Μέτα μετέβη στην Εισαγγελία Βαρέων Εγκλημάτων στα Τίρανα όπου έγινε σύσκεψη με την συμμετοχή της Γενικής Εισαγγελέως Άρτα Μάρκου και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια. Η Εισαγγελία, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που αφορούν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Η συνάντηση των συμβούλων του προέδρου έληξε με την δέσμευση ότι το βράδυ της Τρίτης ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης θα έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων ώστε η σορός να παραληφθεί από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να γίνει επιτέλους η κηδεία.

Μιλώντας στο newsit.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Ευθύμιος Ναυρίδης είπε πάντως ότι δεν υπάρχει καμία εικόνα για το πότε θα παραδοθεί η σορός. «Εμείς, επισήμως από την εισαγγελία Τιράνων δεν έχουμε κάτι νεότερο. Υποβάλαμε χθες το πρωί την δεύτερη αίτησή μας και μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία απάντηση. Από την στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η έρευνα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν παραδίδεται η σορός».

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares