Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο Κοτζιάς στο Μέγαρο Μαξίμου για το Σκοπιανό…

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ο Κοτζιάς στο Μέγαρο Μαξίμου για το Σκοπιανό…

Στο Μέγαρο Μαξίμου για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό βρίσκεται ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς.

Προφανώς αναμένονται εξελίξεις στο Σκοπιανό και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν να χτυπήσει το τηλέφωνο και στην άλλη άκρη της γραμμής να είναι ο Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του iefimerida οι δύο πρωθυπουργοί, παρά τα μπρος πίσω που έγιναν, εξακολουθούν όλες αυτές τις μέρες να διατηρούν -απευθείας- ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και άριστες διαπροσωπικές σχέσεις. Ο στενός πυρήνας των συνεργατών του πρωθυπουργού εκτιμά ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και ότι παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους για λύση με σύνθετη ονομασία σε εσωτερικό και εξωτερικό (erga omnes), αφαίρεση των αλυτρωτικών βλέψεων και την αλλαγή του συντάγματος και αισιοδοξούν

Γιατί «ροκανίζει» το χρόνο ο Ζάεφ;

Το μεγάλο ερωτηματικό κατά βάθος που απασχολεί τα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου είναι αν «ο Ζάεφ πιέζεται πραγματικά, ή θέλει να ροκανίσει το χρόνο ώστε να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί» για να για το «πουλήσει» στο εσωτερικό της χώρας του.

«Σφιχτό» χρονοδιάγραμμα

Οι προθεσμίες, πάντως, για εξεύρεση λύσης εκ των πραγμάτων στενεύουν. Η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου και η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 12 Ιουνίου. Ενώ μέσα σε όλα, η ελληνική πλευρά θα ήθελε να πάει και στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου με το Σκοπιανό διευθετημένο, ώστε να προτάξει το επιχείρημα ότι αρχίζει και κλείνει τα μέτωπα.

iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares