Τετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ! Μας δουλεύει ανοικτά ο Ζάεφ! «Ξεφτιλίζει» τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

ΕΚΤΑΚΤΟ! Μας δουλεύει ανοικτά ο Ζάεφ! «Ξεφτιλίζει» τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…

Ανατροπή υπάρχει σε όσα ξέραμε μέχρι τώρα για το θέμα των Σκοπίων, καθώς ο Ζόραν Ζάεφ δεν είναι τόσο σίγουρος για τη συμφωνία- παρά τα όσα μας έχει διαβεβαιώσει μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στα Σκόπια είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικός και λιγότερο αισιόδοξος, λίγες ώρες πριν επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα.

Όπως τόνισε, ακόμα υπάρχουν πολλά ονόματα στο τραπέζι: «Βόρεια, Άνω, Νεα, Του Βαρδάρη, πολλά ονόματα είναι στο τραπέζι, ξέρετε τις προτάσεις του Νίμιτς αλλά εγώ θα περίμενα μέχρι το τέλος για να το ανακοινώσω γιατί αλήθεια συμφωνία δεν έχουμε ακόμα. Ελπίζω να έχουμε (συμφωνία) ή να την έχουμε πολύ σύντομα. Πάντως, όταν θα κλείσει η συμφωνία θα σας ανακοινώσουμε όλες τις λεπτομέρειές της.

Χθες είχαμε μια εξαιρετική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Ελπίζω ότι σήμερα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι θετικό στον κόσμο. Είπα ότι είμαι φύσει αισιόδοξος και είναι πιθανόν να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά σήμερα έχουμε μια πολύ κρίσιμη συνάντηση για μένα. Ελπίζω ότι θα καλύψουμε όλες τις πτυχές για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και των δυο πλευρών», είπε στους δημοσιογράφους ο Ζόραν Ζάεφ. Ο Ζάεφ είπε ακόμα ότι οι δυο πρωθυπουργοί, οι δυο υπουργοί Εξωτερικών, οι δυο κυβερνήσεις και η πλειοψηφία των πολιτών και των δυο χωρών ενδιαφέρεται να λυθεί το πρόβλημα αυτό.

Αν αυτό γίνει σήμερα -Θεού θέλοντος- θα γνωστοποιήσουμε άμεσα όλες τις λεπτομέρειες και πιστεύω ότι αν υπάρξει συμφωνία τότε θα κανονίσουμε το πότε και το που θα υπογραφεί. Ξέρουμε για τις Πρέσπες, ήταν επιθυμία μας αυτό εδώ και πολύ καιρό ακόμα και κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, θα περίμενα να γίνουν όλα βήμα – βήμα. Να δούμε αν θα υπάρξει συμφωνία, και αν υπάρξει συμφωνία θα ορίσουμε τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Δηλαδή, το πως θα ενημερώσουμε τους πολίτες αλλά και το που θα μπουν οι τελικές υπογραφές

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares