Σάββατο , 21 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ! Θα αδειάσουν οι φυλακές με τη νέα εξέλιξη στον νόμο Παρασκευόπουλου…

Με νέα ρύθμιση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, παρατείνεται επ’αόριστον ο νόμος περί αποσυμφόρησης των φυλακών, γνωστός και ως «νόμος Παρασκευόπουλου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ο νόμος Παρασκευόπουλου (άρθρο 43 του Ν. 4489/2017) θα συνεχίσει να ισχύει ως την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα, ωστόσο προβλέπονται ορισμένες αλλαγές.

Όπως αναφέρει το ΔΤ του υπουργείου, «εάν ο κρατούμενος που θα αποφυλακιστεί με βάση τις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου, υποπέσει σε νέο αδίκημα και καταδικαστεί σε ποινή ενός έως τριών ετών, τότε προβλέπεται ότι θα επιστρέφει και πάλι στο καθεστώς κράτησης και θα εκτίει ολόκληρη την ποινή που του έχει επιβληθεί».

Ακόμη, προβλέπεται ότι για τις πρόωρες αποφυλακίσεις- όπως η περίπτωση Φλώρου- ο νόμος αυστηροποιείται, «οι δικαστές θα έχουν πλέον την δυνατότητα να ερευνούν σε κάθε περίπτωση με πραγματογνωμοσύνες την εγκυρότητα των ιατρικών πιστοποιητικών κι αν αυτά είναι πλαστά θα ανακαλείται σε κάθε περίπτωση η αποφυλάκιση τους. Να σημειωθεί ότι για το θέμα αυτό η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει την τροποποίηση του άρθρου 110Α του Ποινικού Κώδικα».

Η ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares