Σάββατο , 17 Αύγουστος 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ! Εμπλοκή στη Συμφωνία των Πρεσπών; Τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση…

Πρόσθετο ερμηνευτικό πρωτόκολλο αναμένεται να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από τα Σκόπια, καθώς αντιλαμβάνεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών αφήνει ανοιχτά παράθυρα για σοβαρές παρεξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Εστίας», ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον ΟΗΕ να υπάρξει πρόσθετο πρωτόκολλο το οποίο θα είναι ερμηνευτικό της συμφωνίας των Πρεσπών προκειμένου να μην υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα σε ό,τι αφορά στη γλώσσα και το έθνος.

Το πρωτόκολλο, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα ενταχθεί στη συμφωνία των Πρεσπών ως παράστημα το οποίο θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της. Την υπόθεση έχει αναλάβει κατά τις ίδιες πληροφορίες ο σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη ο Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε στο ΝΑΤΟ ζήτημα ερμηνείας της συνθήκης των Πρεσπών ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει αναγνώριση “μακεδονικού έθνους”.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι έχει ενημερωθεί και η αμερικανική πλευρά πως σε αντίθετη περίπτωση η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να φθάσει στην ελληνική Βουλή προς κύρωση.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares