Σάββατο , 3 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

ΕΚΤΑΚΤΟ! Βρέθηκε ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ! Εκστασιασμένοι οι αρχαιολόγοι…

Εντυπωσιασμένοι είναι οι αρχαιολόγοι είναι από την ανακάλυψη ιωνικής πόλης στον Ελλήσποντο.

Μετά από 2.700 χρόνια- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρχαιολογικής έρευνας, οι Τούρκοι αρχαιολόγοι από την ομάδα του Πανεπιστημίου ÇOMÜ εντόπισαν την αρχαία πόλη και κατά τον δρ Ρεϊχάν Κιορπέ, επικεφαλής του Τμήματος Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου ÇOMÜ, ιδρύθηκε τον 7ο αι. π.Χ. από Ίωνες που μετακινήθηκαν από τη Μικρά Ασία στον Ελλήσποντο.

ο λιμάνι της ήταν ένα από τα πλουσιότερα και πιο σημαντικά της περιοχής, τουλάχιστον μέχρι τη Ρωμαϊκή Εποχή και πρόκειται για την πέμπτη αρχαία πόλη που ανακαλύπτεται στην περιοχή.

Η ύπαρξη της πόλης ήταν γνωστή από γραπτές πηγές, ωστόσο η θέση της παρέμενε άγνωστη. Η ομάδα εργάζεται στην περιοχή από το 2015 και ερεύνησε δύο διαφορετικά σημεία μέχρι να την εντοπίσει.

Ο δρ Ρεϊχάν Κιορπέδήλωσε ότι οι αρχαιολογικές τομές «έδωσαν» σπαράγματα από κύπελλα και σκεύη, αλλά και υπολείμματα κεραμικής, σύμφωνα με τη Daily Sabah.

«Τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα της πόλης είναι υπόγεια. Ωστόσο τα ευρήματα δίνουν πληροφορίες για το πεδίο στο οποίο βρισκόταν η πόλη, αλλά και για το πότε ιδρύθηκε και πότε εγκαταλείφθηκε», ανέφερε και εξήγησε ότι οι Λίμνες βρίσκονται στην πεδιάδα Μπεσγιόλ (στα τουρκικά Beşyol, που σημαίνει Πέντε Δρόμοι), κοντά στην Τροία.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares