Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Άμεση απόσυρση των ΡΩΣΙΚΩΝ οπλικών συστημάτων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ζητά το ΝΑΤΟ…

Άμεση απόσυρση των ΡΩΣΙΚΩΝ οπλικών συστημάτων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ζητά το ΝΑΤΟ...

Ένα αίτημα που πλήττει την Ελλάδα έστειλε το ΝΑΤΟ προς τα κράτη-μέλη του και αφορά όσους έχουν στις ένοπλες δυνάμεις τους ρωσικά οπλικά συστήματα.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο που συνυπογράφει και η Ελλάδα υποστηρίζει ότι έχει ως στόχο να μπει τέλος στην εξάρτηση χωρών του ΝΑΤΟ από την ρωσική αμυντική βιομηχανία, όμως στην πραγματικότητα απλώς θέλει να υποχρεώσει τις χώρες να αγοράζουν αποκλειστικά από τις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα πλήττεται σοβαρά από αυτή τη συμφωνία αφού διαθέτει δεκάδες ρωσικά οπλικά συστήματα όπως τα μικρού βεληνεκούς (SHORADS) 9K331 TOR-M1 (κατά NATO SA-15 Gauntlet) 9K33M3 OSA-AKM (κατά NATO SA-8B Gecko Mod. 1), μακρού βεληνεκούς S-300 PMU1 και Zubr καθώς και άλλα.

Η συμμαχία τονίζει ότι “Οι προμήθειες αυτές θα ήταν επίσης ασυμβίβαστες με τη δέσμευση που ανέλαβαν οι Σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας για στρατιωτική ενίσχυση της μέσω εθνικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων εξαρτήσεων από τον στρατιωτικό εξοπλισμό που προέρχεται από την Ρωσία”.

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε εάν η Ελλάδα θα τηρήσει το έγγραφο αυτό, ειδικά με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Παρότι το ΝΑΤΟ υπόσχεται οικονομική ενίσχυση για τις χώρες με οικονομικά προβλήματα τα έξοδα θα είναι και πάλι πολλά…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares