Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ!Έξαλλος ο ΠΟΥΤΙΝ!Σπάει ο άξονας ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ…

ΕΚΤΑΚΤΟ!Έξαλλος ο ΠΟΥΤΙΝ!Σπάει ο άξονας ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ...

O ‘άξονας’ Ρωσίας –Τουρκίας φαίνεται πως σπάει. Όχι ότι υπήρξε και ποτέ άξονας, μία συγκυριακή συμμαχία για συγκεκριμένο σκοπό είχαμε, αλλά αυτό είναι θέμα για άλλη φορά.

Όπως διαβάζουμε στον τύπο οι Ρώσοι πλέον θεωρούν πως η τουρκική πολιτική έχει αλλοπρόσαλλη κατεύθυνση, μετά και τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος με κυνικό ως προς τους Ρώσους τρόπο αναγνώρισε ουκρανική κυριαρχία στην Κριμαία.

«Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία», είπε ο Τσαβούσογλου προκαλώντας την οργή του Κρεμλίνου.

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής άμυνας της ρωσικής Δούμας, Γιούρι Σβίττκιν, ανέφερε ότι οι παρατηρήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας από την Μόσχα δημιούργησαν έκπληξη και αγανάκτηση στη Μόσχα.

«Τα σχόλια έδειξαν ότι η Άγκυρα συμπεριφέρεται με έναν απρόβλεπτο τρόπο», δήλωσε ο Σβίττκιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik News στα τουρκικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι, παρά την πρόσφατη εταιρική σχέση μεταξύ δύο χωρών, υπήρξαν πολλά θέματα που η Μόσχα και η Άγκυρα δεν συμφώνησαν, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.

«Η Άγκυρα μπορεί να προσπαθεί να παίξει με την ΕΕ, αλλά όχι με εμάς», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος εμφανώς εκνευρισμένος από τη στάση των Τούρκων.

«Ξέρετε, (σ.σ. ο Ερντογάν) επικρίνει κατά καιρούς την κοινοτική μορφή. Όμως, μπορείτε να παρατηρήσετε η τουρκική πλευρά θέλει να προχωρήσει προς την κατεύθυνσή της.»

Υπενθυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2014, η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία μετά από δημοψήφισμα, με την πλειοψηφία των κατοίκων της Χερσονήσου να είναι φυσικά Ρώσοι πολίτες.

Ευχαριστούμε το newsbomb για τις πληροφορίες

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares