Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! Τι αποφασίστηκε για τον Τούρκο που πέρασε σε ελληνικό έδαφος…

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ! Τι αποφασίστηκε για τον Τούρκο που πέρασε σε ελληνικό έδαφος…

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε δικαστήριο της Ορεστιάδας στον 41χρονο Τούρκο ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας εισέβαλε σε ελληνικό έδαφος τρέχοντας, ενώ -κατά πληροφορίες- Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούσαν στον αέρα.

Οι πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο Τούρκος κουρδικής καταγωγής ήταν μεθυσμένος όταν πέρασε στην ελληνική επικράτεια. Με δεδομένες τις περιπλοκές που έχουν δημιουργηθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και πάλι στην περιοχή των Καστανιών, η υπόθεση σήμανε συναγερμό.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες αναζήτησαν πληροφορίες για τον 41χρονο Τούρκο ο οποίος αρχικά ετέθη σε καθεστώς προστατευόμενης φύλαξης. Το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο κουρδικής καταγωγής άντρας ξεμέθυσε, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο στην Ορεστιάδα. Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή και του επέβαλε πρόστιμο 1.500 ευρώ.
Αυτή την ώρα ο 41χρονος Τούρκος κρατείται καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διοικητικής απέλασης, η οποία αναμένεται να παγώσει σε περίπτωση που ο κουρδικής καταγωγής άντρας καταθέσει αίτηση ασύλου.

«Ήθελα να πάω στη Σουηδία με τα πόδια» φέρεται να κατέθεσε στο αυτόφωρο ο κουρδικής καταγωγής άνδρας…
Τι προηγήθηκε

Σε συναγερμό τέθηκαν οι ελληνικές αρχές, το βράδυ της Δευτέρας, όταν ένας Τούρκος πέρασε παράνομα τα σύνορα στις Καστανιές.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άγνωστος ξεκίνησε να τρέχει από το τουρκικό τελωνείο με κατεύθυνση τα ελληνικά σύνορα.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν, όμως ο πολίτης δεν σταμάτησε, ούτε όταν έπεσαν, σύμφωνα με το «www.thrakinea.gr», πυροβολισμοί στον αέρα από Τούρκους στρατιώτες.

Ο πολίτης δεν σταμάτησε ούτε όταν πέρασε στο ελληνικό έδαφος και τελικά ακινητοποιήθηκε από στρατιωτικούς οι οποίοι στη συνέχεια τον παρέδωσαν στους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία στο τελωνείο στις Καστανιές.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, καθώς κανείς αρχικά δεν μπορούσε να γνωρίζει το τι έχει συμβεί.

Όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για Τούρκο κουρδικής καταγωγής ηλικίας 41 ετών (είχε γεννηθεί το 1977) που δήλωσε ψυκτικός-υδραυλικός στο επάγγελμα. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα τουρκικό διαβατήριο χωρίς βίζα.

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares