Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισαν οι αντίπαλοι του Ερντογάν…

Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισαν οι αντίπαλοι του Ερντογάν...

Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Τουρκία, με τους αντιπάλους του Ρ.Τ. Ερντογάν να έχουν ψηφίσει ήδη.

Ο πρώτος υποψήφιος που ψήφισε ήταν ο Μουχαρέμ Ιντζέ. Ο κ. Ιντζέ ψήφισε στην Γιάλοβα στις 10:30 το πρωί και στις δηλώσεις του ήταν φειδωλός.

«Ας γίνει το καλύτερο για τον λαό και τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Η Μεράλ Ακσενέρ ηγέτης του Καλού Κόμματος, ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη και τράβηξε selfies με τους οπαδούς της.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ προσήλθες στη Σμύρνη και αποχωρώντας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έκανε το καθήκον του ως πολίτης και πρόσθεσε: «Σήμερα εκλέγουμε πρόεδρο και βουλευτές με το νέο σύστημα. Εύχομαι να είναι προς όφελος της χώρας. Οι εκλογές διεξάγονται σε γιορτινό δημοκρατικό κλίμα».

Στις 11:10 το πρωί ψήφισε στην Άγκυρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μαζί με την σύζυγό του Σελβι.

Στις δηλώσεις που έκανε στην συνέχεια ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε ότι μετά έναν κουραστικό μαραθώνιο σήμερα είμαστε στην κάλπη και συνέχισε:

«Δεν υπήρξαν σοβαρά προβλήματα αλλά έχουμε κάποια παράπονα σε κάποιες κάλπες. Από εδώ κάνω έκκληση στους κρατικούς λειτουργούς. Δεν είστε υπάλληλοι κανενός κόμματος αλλά του κράτους. Σας προειδοποιώ να κάνετε το καθήκον σας χωρίς να δέχεστε πιέσεις για να μην υπάρξουν σκιές στις εκλογές και στην δημοκρατία μας.»Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισαν οι αντίπαλοι του Ερντογάν... Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισαν οι αντίπαλοι του Ερντογάν... Εκλογές στην Τουρκία: Ψήφισαν οι αντίπαλοι του Ερντογάν...

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares