Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Εκλογές με ΝΕΚΡΟΥΣ! ΕΚΡΗΞΕΙΣ σε εκλογικά κέντρα…

Εκλογές με ΝΕΚΡΟΥΣ! ΕΚΡΗΞΕΙΣ σε εκλογικά κέντρα...

Πολλές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα σε εκλογικά κέντρα στην Καμπούλ προκαλώντας έναν άγνωστο ακόμη αριθμό θυμάτων, την ώρα που οι Αφγανοί καλούνται στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν, δήλωσε αξιωματούχος και αυτόπτες μάρτυρες.

Σε ένα από τα εκλογικά κέντρα που σημειώθηκε έκρηξη, ένα σχολειό στο βόρειο τμήμα της Καμπούλ, δημοσιογράφος του AFP είδε το τρομαγμένο πλήθος να φεύγει τρέχοντας. Εξάλλου άλλοι άνθρωποι δήλωσαν ότι έγιναν μάρτυρες και άλλων εκρήξεων.

«Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες μετά τις πολλές εκρήξεις», επεσήμανε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει άλλες διευκρινίσεις προς το παρόν.

Παρατείνεται μέχρι αύριο η εκλογική διαδικασία σε κάποιες περιφέρειες

Η διαδικασία για τις βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν θα συνεχιστεί και αύριο Κυριακή σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες καθώς υπήρξαν τεχνικά και οργανωτικά προβλήματα τα οποία εμπόδισαν τους ψηφοφόρους να ασκήσουν το συνταγματικό δικαίωμά τους, επεσήμαναν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο Αμπντούλ Μπάντι Σαγιάν, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής, δήλωσε ότι η εκλογική διαδικασία θα συνεχιστεί ως την Κυριακή στα εκλογικά κέντρα όπου είτε το εκλογικό υλικό είτε τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής καθυστέρησαν να φτάσουν.

Στο μεταξύ πολλοί Αφγανοί δεν κατάφεραν να ψηφίσουν εν μέσω καταγγελιών για πολλά κλειστά εκλογικά κέντρα, με την εκλογική επιτροπή να εξηγεί ότι το πρόβλημα οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα.
iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares