Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022

Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων- Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ήταν εκεί… (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18/05, στον Ασπρόπυργο.

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ. Αττικής και Βοιωτίας Χρυσόστομο και πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να τιμήσει με την παρουσία την ημέρα μνήμης και πένθους. Ανάμεσα τους και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Aξίζει στο σημείο αυτό να εξάρουμε το έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας Χρυσοστόμου, ο οποίος παρά το νεαρό της ηλικίας του (γεννήθηκε το 1968) είναι δραστηριότατος κι αποτελεσματικότατος.

Με δική του πρωτοβουλία ανεγέρθηκε ο ιερός ναός της Παναγίας Σουμελάς στον Ασπρόπυργο, μια περιοχή καθόλου τυχαία, καθώς όπως ο ίδιος είχε αναφέρει, «σε αυτήν εγκαταστάθηκαν άνθρωποι που έζησαν τον πόνο, τις κακουχίες, τον εμπαιγμό και την ειρωνεία, το ρατσισμό και την ταλαιπωρία». Μάλιστα, δεν παραλείπει να κάνει δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης  διότι πιστεύει πως πρέπει η Εκκλησία να μιλά για τα ευρύτερα κοινωνικά θέματα που απασχολούν το ποίμνιο.

Με καταγωγή από το Κερατσίνι, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος έχει ξεκινήσει από το 2004 το δικό του έργο ανέγερσης ναών, αλλά και φιλόπτωχων ταμείων, που αποτελούν μέρος μια μεγάλης προσπάθειας για προσφορά φιλανθρωπικού έργου.

Από το 2012 έχει δημιουργήσει την Τράπεζα Αίματος της Ιεράς Μητρόπολης και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους πιστούς, αφού παραμένει ταπεινός και προσιτός.

Στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης, νεαροί και νεαρές χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, υπό τους ήχους της ποντιακής λίρας.

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στον Ασπρόπυργο…

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων στον Ασπρόπυργο…

Gepostet von VoiceNews.gr am Freitag, 18. Mai 2018

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares