Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Εθνική Σωτηρία και Δικαιοσύνη!

Εθνική Σωτηρία και Δικαιοσύνη!

Εθνική Σωτηρία και Δικαιοσύνη!

Α) ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ:
Το κύριο και βασικό πολιτικό πρόβλημα για την Ελλάδα είναι η τουρκική πολεμοκαπηλία, στο Αιγαίο και στην Κύπρο, η περικύκλωση της Ελλάδας. Οι εντάσεις αυτές προκαλούνται καθώς πιστοποιείται ο μυθώδης ενεργειακός πλούτος στις ελληνικές ΑΟΖ και επιτρέπονται από τον πολυετή ενδοτισμό των ελληνικών κυβερνήσεων μετά την εισβολή στην Κύπρο το 1974. Η Ελλάδα αντί να αξιοποιήσει τον πλούτο της επαιτεί δανεικά και διαλύει το κράτος και την κοινωνία της, με αποκλειστική ευθύνη των μνημονιακών προδοτικών κυβερνήσεων.

• Η επιθετικότητα του Ερντογάν, η ανυπόφορη φοροεπιδρομή, η ασφυξία των επιχειρήσεων και η επερχόμενη δομική κρίση στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, συνθέτουν μίγμα μη αντιμετωπίσιμο συμβατικά και κατατείνουν στην επίσπευση των Εκλογών. Όπου βέβαια η συντριβή Τσίπρα είναι δεδομένη. Συνεπώς θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για να περιοριστεί αυτή η εκλογική συντριβή. Η δε ιδεοληπτική καταπληξία –αστικό κράτος, καπιταλιστικές Τράπεζες, εθνικισμός κλπ- αιτιολογούν και δικαιολογούν ακόμη και ακραίες κατεδαφιστικές προβοκατόρικες επιλογές, εάν αντικρύσουν οι Εξαρχειώτες τη Νέμεσι.

• Τα συλλαλητήρια βέβαια έφεραν δυναμικά τον λαό, τους πολίτες στο προσκήνιο και κατέδειξαν το πολιτικό χάσμα με την Βουλή όπως και το σοβαρότατο οργανωτικό κενό στην πολιτική έκφραση και ηγεσία. Μια κυβερνητική αστοχία που ίσως θίξει τον ζέοντα Πατριωτισμό των Ελλήνων πιθανά να προκαλέσει ανεξέλεγκτη μαζική αντίδραση.

• Τα υπάρχοντα όμως κενά πολιτικής ωρίμανσης και οργάνωσης μπορεί να επιτρέψουν καταστροφικές προβοκάτσιες. Συνεπώς επείγει η πολιτική-οργανωτική προετοιμασία-παρέμβαση για την ευόδωση της κυοφορούμενης εθνεγερσίας.

Β) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
1. Στην υπερκομματική-εξωκομματική δημιουργική υπέρβαση που επέτυχαν τα συλλαλητήρια, πρέπει να δοθεί και πρακτικό πολιτικό περιεχόμενο, πέραν από την θεωρητική σύγκλιση. Έτσι, η δημόσια πρόσκληση για τον σχηματισμό Πανεθνικής Επιτροπής συλλογής υπογραφών ώστε η κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ της όποιας πρότασής της για το Σκοπιανό όνομα: μπορεί να πιστοποιήσει όσους επιφανείς όντως νοιάζονται για την Μακεδονία, να ενώσει πατριωτικά-υπερκομματικά-εξωκομματικά, να ενεργοποιήσει τους Έλληνες πολίτες, να συντάξει σε Πατριωτικό Κίνημα το αυθόρμητο μαζικό κίνημα. Επίσης προκαλεί αναδιατάξεις στην κυνοβουλευτική αντιπολίτευση, καθώς προσφέρονται δυνατότητες άσκησης αντικυβερνητικής ρητορείας και την ξεφτιλίζει περαιτέρω στους πολίτες.

2. Η Επιτροπή Δημοψηφίσματος, με πρόταγμά της την Αλήθεια για τη Μακεδονία, με αποκλειστικό αντικείμενό της και σκοπό της, την διενέργεια δημοψηφίσματος εγκριτικού ή απορριπτικού της όποιας κυβερνητικής πρότασης ονοματοδοσίας των Σκοπίων, πρέπει να έχει νομική υπόσταση (π.χ. σωματείο), να είναι ευρείας αντιπροσώπευσης κοινωνικής και γεωγραφικής, να είναι ευέλικτη και ανοιχτή σε διευρύνσεις, να στήσει διαδικτυακό τόπο. Σημασία έχει η συμμετοχή του Κλήρου. Επίσης μπορεί να συμπεριλαμβάνει ως μέλη και θεσμικά πρόσωπα. Πρωτίστως πρέπει να είναι ακομμάτιστη και να έχει αυτοτέλεια πόρων. Ιστορικό προηγούμενο έχει υπάρξει αυτό του δημοψηφίσματος το 1950 στην Κύπρο για την Ένωση με την Ελλάδα, στις εκκλησίες και ενορίες.

3. Καθώς εξελίσσεται η ανωτέρω διεργασία σχηματίζεται συντεταγμένο μαζικό πολιτικό υποκείμενο για να αντιδράσει είτε σε προδοσία είτε σε επιβουλή. Εύλογα καθίσταται έτοιμο για εκλογικό αιφνιδιασμό αλλά και εθνικό κίνδυνο. Οικοδομούνται μεταξύ των μελών σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης, επανακτάται η ενεργός πολιτική συμμετοχή των Ελλήνων, η πίστη στις δικές μας δυνάμεις.

4. Η προσπάθεια αυτή αυτονόητα συγκλίνει σε ένα πολιτικό ρεύμα Εθνικής Σωτηρίας, έναντι κάθε προδοσίας και ξένης επιβουλής. Αναπόφευκτα εδράζεται στην υποχρέωση απονομής Δικαιοσύνης, καθόσον οι πολιτικές, τα κόμματα και τα πρόσωπα που μας έφεραν κατάντη της Καταστροφής πρέπει να αποζημιώσουν αλλά και η κοινωνική συνοχή να αποκατασταθεί.
Νίκος Καραβαζάκης

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares