Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣΑΝ και ΒΙΑΣΑΝ, αλλά ζητάνε και τα ρέστα! Τουρκικό Υπ.Εξ.: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η ΕΙΣΒΟΛΗ στην Κύπρο…

ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣΑΝ και ΒΙΑΣΑΝ, αλλά ζητάνε και τα ρέστα! Τουρκικό Υπ.Εξ.: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η ΕΙΣΒΟΛΗ στην Κύπρο...

Οι Τούρκοι είναι βάρβαρος λαός, χωρίς την παραμικρή ενοχή για τα εκατοντάδες εγκλήματα που έχουν κάνει ειδικά τους τελευταίους δύο αιώνες. Αυτό το αποδεικνύουν κάθε φορά που μιλούν για τον μικρασιατικό πόλεμο, για την Κύπρο, ακόμη και για το αρμενικό και το κουρδικό.

Αυτή τη φορά η Άγκυρα προκάλεσε με ανακοίνωσή της η οποία δόθηκε ως απάντηση στην κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι ηγέτες Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου στην πρόσφατη τριμερή συνάντησή τους στην Κρήτη.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ., Χαμί Ακσόι, χαρακτήρισε «ειρηνευτική επιχείρηση» την τουρκική εισβολή, τους βιασμούς και τις δολοφονίες στην Κύπρο το 1974, ενώ κατηγόρησε για «θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων μεταξύ 1963 -1974 στο νησί».

Όταν κάποιοι λένε ότι η Τουρκία δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο, ξέρουν πολύ καλά τί λένε…

Διαβάστε αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ παρακάτω:

«Είμαστε αναστατωμένοι από τους αδικαιολόγητους ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκίας στην κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνόδου Ελλάδας- Αιγύπτου- Ελληνοκυπριακής διοίκησης που έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2018 στην Ελούντα της Κρήτης.

Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων το διάστημα 1963-1974 στο νησί και να αποδίδεται το “κυπριακό πρόβλημα” στην ειρηνευτική επιχείρηση που έκανε η Τουρκία το 1974 βασιζόμενη σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συμφωνία του 1960.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.

Αυτοί που κάνουν βήματα στην περιοχή σε βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares