Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Είστε έτοιμοι να μάθετε; Αλγόριθμος βρήκε ποια χώρα θα κερδίσει στο Μουντιάλ…

Η γερμανική ομάδα, η οποία κατέκτησε το τρόπαιο το 2014 στη Βραζιλία, έφτασε χθες στη Ρωσία προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο τουρνουά που ξεκινά αύριο.

Το αεροσκάφος της γερμανικής ομάδας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Βνούκοβο στα νότια της ρωσικής πρωτεύουσας. Οι Γερμανοί θα αγωνιστούν στον 5ο όμιλο την Κυριακή (17/6) στη Μόσχα εναντίον του Μεξικού, ενώ στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν τη Σουηδία (23 Ιουνίου) και τη Νότια Κορέα (27 Ιουνίου.

Διαψεύδοντας τα μέχρι τώρα γραφεία στοιχημάτων που δίνουν τη νίκη στη Βραζιλία, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ντόρτμοντ ισχυρίζονται ότι έχουν προβλέψει το αποτέλεσμα μετά από προσομοίωση ολόκληρου του τουρνουά ποδοσφαίρου που ξεκινάει αύριο τουλάχιστον 100.000 φορές με την βοήθεια αλγόριθμου.

Τα τελευταία χρόνια οι ερευνητές έχουν αναπτύξει τεχνικές μηχανικής εκμάθησης που έχουν τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τις συμβατικές στατιστικές προσεγγίσεις. Τι προβλέπουν αυτές οι νέες τεχνικές ως το πιθανό αποτέλεσμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018;

Μια απάντηση προέρχεται από τον καθηγητή Αντρέας Γκρολ του Τεχνικού Πανεπιστήμιο του Dortmund στη Γερμανία. Η ομάδα του χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό μηχανικής εκμάθησης και συμβατικών στατιστικών, μια μέθοδο που ονομάζεται «προσέγγιση τυχαίου δάσους», για να προσδιορίσει έναν πιθανό νικητή.

Οι επιστήμονες συνέκριναν τρεις διαφορετικές προσεγγίσεις μοντελοποίησης με βάση την απόδοση στα τέσσερα προηγούμενα τουρνουά από το 2002 μέχρι το 2014. Συγκεκριμένα έλαβαν υπόψη τους οικονομικούς παράγοντες όπως το ΑΕΠ και τον πληθυσμό μιας χώρας, όπως την κατάταξη των εθνικών ομάδων της FIFA και τις ιδιότητες των ίδιων των ομάδων, όπως η μέση ηλικία, ο αριθμός των παικτών του Champions League κ.α.

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares