Σάββατο , 30 Σεπτεμβρίου 2023

Είναι ΕΠΙΣΗΜΟ! Το ΣτΕ έδωσε το πράσινο φως για το Ελληνικό…

Την έγκριση του για την εκκίνηση των εργασιών στον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό έδωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εκκίνηση των εργασιών, μετά απο μια μακρά περίοδο παλινωδιών και καθυστερήσεων, που λίγο έλειψε να οδηγήσουν ως και στην ακύρωση της επένδυσης.

Στην δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί του προσχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος, το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε τελικώς το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής.

Το Ανώτατο Δικαστήριο είχε συνέλθει πρώτη φορά επί του θέματος τον Ιανουάριο, ζήτησε όμως περισσότερα στοιχεία για το έργο, τα οποία και έλαβε, καταλήγοντας να ανάψει το “πράσινο φως” για την επένδυση στο Ελληνικό.

Το Σχέδιο κρίθηκε νόμιμο και συνταγματικό, με μόνο κάποιες παρατηρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σε νομοτεχνικό επίπεδο, αλλά και την σύσταση για “θρησκευτική ευλάβεια” στην τήρηση των περιβαλλοντικών προβλέψεων του Σχεδίου.

Το ΣτΕ δεν εξέφρασε αντίρρηση για το ύψος των κτηρίων που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο της Lamda Development, ζήτημα που ήταν καίριας σημασίας για τον επενδυτή, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση της ανάπλασης της έκτασης στο Ελληνικό

ant1news.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares