Τρίτη , 22 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Είναι επίσημο! Παραιτήθηκε από την ηγεσία…

Είναι επίσημο! Παραιτήθηκε από την ηγεσία...

Την παραίτηση του από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) υπέβαλε ο Ματέο Ρέντσι μετά την ήττα του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές.

Είναι προφανές ότι πρέπει να εγκαταλείψω το τιμόνι του Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόσθεσε πως ότι το κόμμα πρέπει να γυρίσει νέα σελίδα, αφότου υπέστη “μια καθαρή ήττα”.

“Θα είμαι απλό μέλος του κόμματος, θα δώσω τη συμβολή μου για κινητοποίηση σε υποβαθμισμένες περιοχές, όπως πρέπει να κάνουν όλοι” σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως “παραδίδουμε τα κλειδιά του σπιτιού της χώρας, το οποίο, σήμερα, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όταν τα παραλάβαμε”.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι “το κόμμα του δεν θα δεχθεί ποτέ την κουλτούρα του μίσους και των ψευδών ειδήσεων” και ζήτησε από το κόμμα του τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου.

Σε ό,τι αφορά την εκλογική ήττα, τόνισε ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν το 2017, για να υπάρξει μια θετική επιρροή από τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά παραδέχθηκε ότι το κόμμα του “δεν κατάφερε να εξηγήσει αποτελεσματικά τι έκανε έως τώρα και, κυρίως, τι ήθελε να κάνει στο μέλλον για την Ιταλία”.

“Λέμε όχι σε υπόγειες συμφωνίες, όχι σε κλειστούς κύκλους λήψης αποφάσεων μέσα στο κόμμα, και όχι σε κάθε μορφή εξτρεμισμού”, είπε με έμφαση ο Ρέντσι, σύμφωνα με τον οποίο, ο νέος επικεφαλής του κόμματός του θα πρέπει να εκλεγεί με ανοικτή ψηφοφορία μελών και φίλων των “Δημοκρατικών”.

Αρνήθηκε, τέλος, κάθε είδος συνεργασίας, τόσο με την κεντροδεξιά, όσο και με το κίνημα Πέντε Αστέρων. “Θα συνεχίσουμε πάντα, με αίσθημα ευθύνης, να λέμε ναι αλλά και όχι, όταν χρειάζεται” κατέληξε ο Ιταλός προοδευτικός πρώην πρωθυπουργός.

capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares