Τρίτη , 22 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«Είμαστε η Μακεδονία», επιμένουν οι Σκοπιανοί! EKAΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ… (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

«Είμαστε η Μακεδονία», επιμένουν οι Σκοπιανοί! EKAΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ... (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Διαδηλώσεις σε Σκόπια και Αυστραλία – Κατά των πρωτοβουλιών του Ζάεφ να ξηλώσει τις πινακίδες του αεροδρομίου της χώρας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χριστιάν Μιτσκοσκι
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από χιλιάδες Σκοπιανούν, που διαφωνούν στην αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Χιλιάδες πολίτες της FYROM διαδήλωσαν την Κυριακή στα Σκόπια, αντιδρώντας σε αλλαγή του ονόματος της χώρας τους και απαιτώντας την διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Αθήνα.

Οι διαδηλωτές, φωνάζοντας το σύνθημα «Είμαστε Μακεδόνες», συγκεντρώθηκαν γύρω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων.

«Είμαστε εδώ γιατί η αμφισβήτηση του ονόματος, της ταυτότητας, του συντάγματος και της γλώσσας είναι ζητήματα για τα οποία πρέπει να υιοθετούμε μια ισχυρή θέση» δήλωσε μία από τους διαδηλωτές.

Tο συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το κίνημα «Είμαστε η Μακεδονία», το οποίο απορρίπτει κάθε αμφισβήτηση της «μακεδονικής» ταυτότητας της ΠΓΔΜ.

Οι διαδηλωτές ζήτησαν από την σκοπιανή κυβέρνηση να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το ονοματολογικό και να διεκδικήσει στα Ηνωμένα Έθνη ψήφισμα που θα διασφαλίζει την αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

Σύμφωνα με το ίδιο, ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ολλανδία και τη Σουηδία.

Πυροδοτώντας το ήδη εκρηκτικό κλίμα της διαμάχης μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, σε διάφορα σημεία της Μελβούρνης, κάνουν την εμφάνισή τους ρατσιστικές επιγραφές και πανό με υβριστικά μηνύματα. Μάλιστα στην Μελβούρνη έκαψαν και ελληνικές σημαίες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο news.com.au, το Μακεδονικό ζήτημα αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις των κοινοτήτων των δύο λαών στην Αυστραλία και αποτελεί για πολλούς αφορμή για εξάρσεις ρατσιστικών επιθέσεων και ρητορικής μίσους.

«Είμαστε η Μακεδονία», επιμένουν οι Σκοπιανοί! EKAΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ... (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) «Είμαστε η Μακεδονία», επιμένουν οι Σκοπιανοί! EKAΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ... (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) «Είμαστε η Μακεδονία», επιμένουν οι Σκοπιανοί! EKAΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ... (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) «Είμαστε η Μακεδονία», επιμένουν οι Σκοπιανοί! EKAΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ... (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) «Είμαστε η Μακεδονία», επιμένουν οι Σκοπιανοί! EKAΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ... (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Κατά των πρωτοβουλιών του πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ να ξηλώσει τις πινακίδες του αεροδρομίου της χώρας, τάχθηκε μιλώντας στο κανάλι Epsilon, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χριστιάν Μιτσκοσκι
protothema

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares