Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ για το ‘ΚΟΥΡΕΜΑ’ του ΧΡΕΟΥΣ…

Ο εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης για θέματα δημοσίων οικονομικών, Έκχαρντ Ρέμπεργκ δήλωσε: “Για τη Γερμανία έχει αποφασιστική σημασία το εξής: διαγραφή χρέους ή κούρεμα χρέους για την Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει”.

Ο ίδιος θεωρεί επίσης σωστό, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, να εξακολουθήσουν να ισχύουν όροι για την Ελλάδα. Έτσι θα διασφαλιστεί, υποστηρίζει, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε μεταρρυθμιστική πορεία.


Επιπλέον ο Ρέμπεργκ σε δηλώσεις του, επαίνεσε τον ρόλο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργού Οικονομικών: “Χωρίς τη συνέπεια και την επιμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί επιτυχώς. Είναι ο πολιτικός πατέρας της σταθεροποίησης του ευρώ».
Σχόλιο. Το ότι τα δικά τους χρέη κουρεύτηκαν κατά 70% στη διάσκεψη του Λονδίνου το 1953 και με τη συμμετοχή της “νικήτριας και μεγαλόψυχης” Ελλάδας και τα υπόλοιπα ρυθμίστηκαν με αναπτυξιακή ρήτρα, είναι κάτι που εύκολα ξεχνούν οι Γερμανοί.

Shares