Πέμπτη , 19 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΚΡΑΤΟΥΣ! «Ναρκοπέδιο» για την Κυβέρνηση…

Το θέμα που θα απασχολήσει τον κυβερνητικό συνασπισμό μέχρι το τέλος του έτους θα είναι η συνταγματική αναθεώρηση κι ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους.

Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει κινήσεις προσέγγισης προς την εκκλησία, μάλιστα υπήρξε και πρόσφατη αποκάλυψη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Μάλιστα γίνεται λόγος για επικοινωνιακή διαχείριση με λέξεις όπως διακριτός ρόλος κι όχι διαχωρισμός. Φυσικά αυτό λέγεται για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από την Εκκλησία, ωστόσο στο αριστερό κοινό άλλα λέγονται.
Πάντως το Μαξίμου σίγουρα θα απογοητεύσει το αριστερό κοινό του καθώς αναμένεται:
– Να διατηρηθεί το προοίμιο του Συντάγματος που αναφέρει “Εις το όνομα της Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος”.
– Ακόμα λέγεται ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή στη μισθοδοσία των κληρικών που θα συνεχίσει να καταβάλλεται από την πολιτεία.
– Θα υπάρχει ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους με αναγνώριση της Ορθοδοξίας ως ιστορικά επικρατούσας θρησκείας.
– Ακόμα αναμένεται να υπάρξει κατοχύρωση της υποχρεωτικότητας του πολιτικού μόνον όρκου στις ορκωμοσίες των αιρετών του πολιτεύματος, των δικαστών και των λοιπών δημόσιων λειτουργών.
Σίγουρα όμως δεν είναι όλα ρόδινα στις σχέσεις των ΑΝ.ΕΛ με το ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό.
Ο Πάνος Καμμένος μετά την αποξένωση που έχει από το εκλογικό του σώμα, λόγο του Σκοπιανού, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χάσει κι άλλους ψηφοφόρους ειδικά για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.
Χθες πάντως ο αρχιεπίσκοπος έστειλε μήνυμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε όλα τα πεδία που έχει ανοικτά η εκκλησία της Ελλάδος λέγοντας :«Αγαπάμε τον Πατριάρχη μας, αγαπάμε το Πατριαρχείο μας, το σεβόμαστε, το στηρίζουμε όσο μπορούμε. Αγαπάμε τον πρωθυπουργό μας, τους πολιτικούς μας όλους και όπου έχουμε λόγο, δυνατότητα βοηθάμε. Όλους αυτούς τους αγαπάμε και τους σεβόμαστε. Αλλά θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αγαπάμε πιο πολύ απ’ όλους την Εκκλησία και την πατρίδα», δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares