Παρασκευή , 30 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Διαφήμιση κατά της μπούρκας προκαλεί ΣΑΛΟ! Κατηγορούν την εταιρία για ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαφήμιση κατά της μπούρκας προκαλεί ΣΑΛΟ! Κατηγορούν την εταιρία για ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλο έχει προκαλέσει μια πρόσφατη διαφήμιση με πρωταγωνίστρια τη διάσημη Ισραηλινή καλλονή, Μπαρ Ραφαέλι, αφού πολλοί πιστεύουν ότι εκφράζει «ισλαμοφοβικές θέσεις».

Στο διαφημιστικό κλιπ που δημιούργησε το πετυχημένο μοντέλο και επιχειρηματίας για την εταιρεία ρούχων Hoodies, στην οποία είναι μέτοχος, η Ραφαέλι εμφανίζεται να φορά αρχικά νικάμπ, την ισλαμική μαντίλα που καλύπτει όλο το κεφάλι, το πρόσωπο και το μπούστο, αφήνοντας εκτεθειμένα μόνο τα μάτια. «Μήπως είμαστε στο Ιράν;» διερωτάται μια λεζάντα.

Εν είδει απάντησηα, η 33χρονη αφαιρεί με απότομες κινήσεις την νικάμπ από πάνω της, επιδεικνύοντας τα ρούχα της νέας κολεξιόν της, ενώ στη συνέχεια χορεύει απελευθερωμένη. «Η ελευθερία είναι κάτι βασικό», αναφέρει το σλόγκαν της διαφήμισης και της νέας σειράς ρούχων του μοντέλου, αποκαλύπτοντας το κόνσεπτ πίσω από το διαφημιστικό.

Το αμφιλεγόμενο κλιπ, που η Ραφαέλι ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, με πολλούς μουσουλμάνους να εκφράζουν την οργή τους που η Ισραηλινή καλλονή εξίσωσε την θρησκεία τους με την καταπίεση και την έλλειψη ελευθερίας.

«Είναι η πιο αδαής και ρατσιστική διαφήμιση που έχω δει στη ζωή μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι η εταιρεία ενέκρινε αυτό το κλιπ. Νιώθω αηδία. Δεν έχω λόγια» ανέφερε χαρακτηριστικά μια χρήστης στο Twitter.

Υπήρξαν βέβαια και εκείνοι που υποστήριξαν το κόνσεπτ της διαφήμισης.

«Πολλές Ιρανές αψηφούν την αστυνομία της Σαρίας βγάζοντας την νικάμπ και χορεύοντας στους δρόμους. Κατά τη γνώμη μου, θα λατρέψουν την Μπαρ Ραφαέλι για αυτό που έκανε. Καλό θα ήταν να την υποστηρίξουν και άλλες μουσουλμάνες που δεν φοράνε νικάμπ στη Μέση Ανατολή».

Διαφήμιση κατά της μπούρκας προκαλεί ΣΑΛΟ! Κατηγορούν την εταιρία για ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ... (ΒΙΝΤΕΟ)protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares