Τετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Διαδικασίες express! Μέσα σε μια βδομάδα η Γερμανία θα μας στέλνει τους «πρόσφυγες»…

Διαδικασίες express! Μέσα σε μια βδομάδα η Γερμανία θα μας στέλνει τους «πρόσφυγες»…

Η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά τη συμφωνία για το μεταναστευτικό και αυτό φάνηκε με το «καλημέρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βερολίνο, η Γερμανία θα επιστρέφει σε Ελλάδα και Ισπανία μέσα σε μία μόλις εβδομάδα όσους πρόσφυγες εντοπίζονται από εδώ και πέρα στο έδαφος της χώρας.

Μέσα σε επτά μόλις ημέρες μετά τον εντοπισμό τους σε γερμανικό έδαφος ή στα γερμανικά σύνορα με την Αυστρία, όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν ταυτοποιηθεί στο σύστημα EURODAC θα επιστρέφουν στις χώρες πρώτης υποδοχής.

Η συμφωνία που «πνίγει» την Ελλάδα στους πρόσφυγες, θεωρείται από όλους… επιτυχημένη και ιδού τα ανταλλάγματα που θα πάρουν οι χώρες που θα επωμιστούν αυτό το φορτίο:

Η Ισπανία θα λάβει επιπλέον χρηματοδότηση. Η Βουλγαρία άνδρες και γυναίκες της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας που θα συμβάλουν στην προστασία των συνόρων. Η Κροατία και η Σλοβακία έναν συνδυασμό χρηματοδότησης και παροχής ανθρωπίνου δυναμικού. Η Ελλάδα από την άλλη φαίνεται να έλαβε έξι ακόμα μήνες παράταση στην αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται περισσότερο από το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares