Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Διάγγελμα Τραμπ μετά το μακελειό: Το έθνος μας θρηνεί…

Μέσω διαγγέλματος απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά το μακελειό σε σχολείο στη Φλόριντα, που κόστισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Ο αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας: «Σήμερα μιλάω σε ένα έθνος που θρηνεί. Χθες ένα σχολείο γεμάτο από αθώα παιδιά και δασκάλους μετατράπηκε σε ένα σκηνικό αποτρόπαιας βίας, μίσους και δεινών. Ολόκληρο το έθνος με βαρειά καρδιά προσεύχεται για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Σε κάθε γονιό, δάσκαλο και παιδί που πονάει τόσο αυτή την ώρα, λέμε πως είμαστε εδώ, για ό,τι χρειάζεστε, κάνοντας ό,τι μπορούμε για να απαλύνουμε τον πόνο σας. Είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μία μεγάλη αμερικανική οικογένεια. Και ο πόνος σας είναι και δικό μας βάρος».

«Θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι και ότι δεν θα είστε ποτέ. Έχετε ανθρώπους που νοιάζονται για εσάς, που σας αγαπάνε και που θα κάνουν τα πάντα για να σας προστατεύσουν», υπογράμμισε, απευθυνόμενος στους νέους της Αμερικής και πρόσθεσε: «Όταν χρειάζεστε βοήθεια απευθυνθείτε σε έναν δάσκαλο, σε ένα μέλος της οικογένειάς σας, σε έναν αστυνομικό στην πόλη σας ή σε έναν πνευματικό καθοδηγητή. Να αντιτάξετε την αγάπη στο μίσος. Την ευγένεια στη σκληρότητα. Πρέπει επίσης να εργαστούμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα στη χώρα μας που αγκαλιάζει την αξιοπρέπεια στη ζωή, που δημιουργεί βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες επαφές και που μετατρέπει συμμαθητές και συναδέλφους σε φίλους και γείτονες».

Ωστόσο, στα αμερικανικά Μέσα έχει προκαλέσει αίσθηση προκάλεσε η απουσία οποιαδήποτε σχολίου για την οπλοκατοχή…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares