Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δημοσκόπηση – «βόμβα»! Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό…

Δημοσκόπηση - «βόμβα»! Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό…

Μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις παρουσιάζει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata που δημοσιεύει η εφημερίδα των Συντακτών και δείχνει ότι αυξάνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 10 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα εμφανίζει και τη δύναμη-δυναμική της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24%.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η εμφάνιση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με ποσοστό δυνητικής εκλογικής επιρροής στο 5%.

Με επίκεντρο την υπόθεση της Novartis και τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, η έρευνα αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η κοινωνία στη διαφάνεια στον δημόσιο βίο, καθώς το ποσοστό υπέρ της διαλεύκανσης του σκανδάλου είναι στο 60%. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 78% μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ως σημαντικό κατά 48% το αξιολογούν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. και κατά 54% οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής.
Στην ερώτηση «μεταξύ των δυο στόχων, εσείς ποιος πιστεύετε ότι είναι πιο σημαντικός;», οι ερωτηθέντες απαντούν κατά 60% η κάθαρση και κατά 30% η προστασία των θεσμών.

Δημοσκόπηση - «βόμβα»! Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό…

To VoiceNews επικοινώνησε με τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, όπου τα στελέχη της μας, μάς τόνισαν πως πάγια θέση του κόμματος είναι η μη εμπιστοσύνη στα δημοσκοπικά ευρήματα, όσο θετικά κι αν είναι.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares