Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δεν σταματά να ομολογεί την «προδοσία» του ο Τσίπρας: Δεν συμφωνώ ότι η Μακεδονία είναι ελληνική… (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν σταματά να ομολογεί την «προδοσία» του ο Τσίπρας: Δεν συμφωνώ ότι η Μακεδονία είναι ελληνική… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα αγκάθι στην ιστορία μας και τον ελληνισμό μας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχειρούσε και επιχειρεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, ωστόσο η αλήθεια είναι μία: πρόδωσε πολιτικά τους Έλληνες και τη Μακεδονία μας.

Θα σας θυμίσουμε δήλωση του από συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ τον Ιούνιο, στην οποία μιλάει για τη συμφωνία με τον Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία», το παρασκήνιο των συνομιλιών με τους Σκοπιανούς αλλά και για τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο σύνθημα «η Μακεδονία είναι και ελληνική» και είπε σχετικά:

«Δεν συμφωνώ με αυτό το σύνθημα. Θα έλεγα ότι το σύνθημα, εν πάση περιπτώσει, η στάση που θα ήταν πολιτικά ορθή και με την οποία θα συμφωνούσα, είναι ότι η αρχαία ελληνική Μακεδονία, η ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας είναι μία, ενιαία και είναι ελληνική».

Ακούστε τον στο 1:05:50 του παρακάτω βίντεο:

Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και τους δημοσιογράφους Αλέξη Παπαχελά, Τάσο Παππά και Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Επιδιώξαμε λύση με αμοιβαίο σεβασμό, πετύχαμε συμφωνία που αποκηρύσσει τον αλυτρωτισμό, με βάση την εθνική μας θέση. Πετύχαμε συμφωνία με σύνθετη ονομασία, erga omnes, που κατοχυρώνει την ιστορία και την πολιτισμική μας κληρονομιά.Όταν κάνεις εξωτερική πολιτική, το βλέμμα είναι στραμμένο στα συμφέροντα της χώρας. Δεν φοβάμαι, αλλά σέβομαι τις αντιδράσεις των πολιτών. Πατριωτικό συμφέρον είναι να κλείσουμε ένα θέμα που μας ταλανίζει χρόνια. Το πρώτο μέρος της συνέντευξης στην ΕΡΤ Α.Ε. και τους δημοσιογράφους Αλέξη Παπαχελά, Τάσο Παππά και Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Gepostet von Alexis Tsipras am Mittwoch, 13. Juni 2018

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares