Σάββατο , 14 Δεκεμβρίου 2019
Τελευταία Νέα

Δεν κάνουν πίσω οι Σκοπιανοί: Θα σέβεστε τους «Μακεδόνες»…

Εν αναμονή της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, στα Σκόπια, ο Ζόραν Ζάεφ προχωρά σε δηλώσεις για τους πολίτες της «Μακεδονίας».

«Πιστεύω ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση και είμαι αισιόδοξος αν σε αυτό λάβουμε υπόψη ότι η λύση θα είναι αξιοπρεπής και θα σέβεται θέματα που άπτονται της ταυτότητας. Για μένα είναι σημαντικό πώς αυτό θα το υποδεχθεί η ελληνική κοινή γνώμη και αν θα είναι αποδεκτό από τους ελληνικούς θεσμούς.

Πιστεύω ότι και για τους Έλληνες πολιτικούς και για τον πρωθυπουργό Τσίπρα είναι σημαντικό πώς αυτό θα γίνει αποδεκτό εδώ, από τους πολίτες της ‘Μακεδονίας’, αλλά και πώς θα περάσει από τους θεσμικά όργανα της χώρας μας», τόνισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.
Σημείωσε ότι αυτοί που διαπραγματεύονται είναι μόνο άτομα, ενώ στο τέλος αυτοί που θα αποφασίσουν είναι οι ηγεσίες της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας.

«Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει βήμα, ίσως όχι να λυθεί μέχρι τέλους, αλλά οπωσδήποτε να έρθουμε πιο κοντά, επειδή οι μέρες και οι μήνες περνούν και εμείς θέλουμε μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε λύσει αυτό το πρόβλημα. Πιστεύω ότι αυτό θέλει να κάνει και η ελληνική πλευρά» πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares