Πέμπτη , 20 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Δεν δεχόμαστε ο οποιοσδήποτε να δώσει τη σάρκα της Ελλάδας! Ο Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στέλνει ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ…

Τρομοκρατεί τους Έλληνες το σύστημα

H έντονη κινητικότητα των τελευταίων ωρών στο Σκοπιανό δημιουργεί πολλά σενάρια ως προς την τελική κατάληξη του θέματος.

Φυσικά, κανένα σενάριο δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας, θεωρούμε, ωστόσο ας εξετάσουμε ψύχραιμα μία υπόθεση εργασίας, που πιστεύουμε πως είναι εξαιρετικά πιθανή.

Κλείνει συμφωνία για όνομα. Συμφωνούμε σε σύνθετη ονομασία erga omnes που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Δεν κάνουμε χρήση του βέτο και τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ. Να δεχτούμε ακόμα πως αλλάζουν και το Σύνταγμα στο ζήτημα του αλυτρωτισμού, αν υποθέσουμε πως δεν μένουμε μόνο στις υποσχέσεις του Ζάεφ.

Τι γίνεται όμως αν αρθεί η εμπιστοσύνη των αλβανικής καταγωγής βουλευτών και οδηγηθούμε σε νέες εκλογές; Ακόμα κι αν δεν πέσει η κυβέρνηση και στηθούν κανονικά κάλπες, τι γίνεται αν ανεβεί ο ακραίος Γκρουέφσκι στην εξουσία; Tι γίνεται αν ο Ζάεφ αλλάξει στάση, μετά την υπογραφή;

Επανέρχονται όλες οι ανθελληνικές θέσεις, μόνο που η Ελλάδα θα έχει χάσει το όνομα της Μακεδονίας. Σε απλά ελληνικά, θα έχουμε δώσει τα πάντα, βασισμένοι σε φρούδες (εξόφθαλμα κιόλας) ελπίδες.

Δυστυχώς όμως, παρατηρούμε σύσσωμο το μιντιακό σύστημα, προφανώς με καθοδήγηση από τα κόμματα ή τα κέντρα εξουσίας εκτός Ελλάδας, να προωθεί τη σύνθετη ονομασία με χρήση του ονόματος «Μακεδονία», ως μονόδρομο. Τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό παρουσιάζοντάς του μία ψευδή εικόνα απομόνωσης, έλλειψης ισχύος ακόμα και ανηθικότητας, θα έλεγε κανείς. Πως είμαστε μόνοι, ανίσχυροι κι ανήθικοι, που δεν επιτρέπουμε στους Σκοπιανούς τον αυτοπροσδιορισμό.

Δίνει η κυβέρνηση, με την ανοχή-σύμπραξη της αντιπολίτευσης, το όνομα «Μακεδονία». Δίνει την ιστορία μας, δίνει το αίμα των προγόνων μας. Δεν είναι δικιά τους όμως η Μακεδονία. Δεν είναι του Τσίπρα, του Μητσοτάκη, του Βελόπουλου ή του κάθε ενός πολιτικού προσώπου. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, ανήκει στους Έλληνες και δεν τη δίνουμε σε κανέναν.

Γι’ αυτό πρέπει όλοι οι Έλληνες να πάνε στο συλλαλητήριο της Κυριακής, όπως θα πάμε κι εμείς ως φυσικά πρόσωπα, ως Έλληνες. Καμία άλλη ιδιότητα δεν είναι ανώτερη πέρα από αυτήν του Έλληνα.

Πρέπει όλοι μαζί να φωνάξουμε πως δεν θα δεχτούμε ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός να δώσει τη σάρκα της Ελλάδας.

Ας πάμε όλοι μαζί κόντρα στην προπαγάνδα και την τρομοκρατία, να φωνάξουμε η Μακεδονία είναι Ελλάδα.

του Κυριάκου Βελόπουλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 3/2

Shares