Τρίτη , 22 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ από τη ΒΟΥΛΗ! «Μετωπική» κυβέρνησης – ΝΔ για την πρόταση μομφής…

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ από τη ΒΟΥΛΗ! «Μετωπική» κυβέρνησης - ΝΔ για την πρόταση μομφής...

Στο «κόκκινο» κινείται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στη Βουλή για την προωθούμενη συμφωνία με τα Σκόπια και με φόντο τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης (14/06/2018) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις 09:30 η δεύτερη συνεδρίαση της Ολομέλειας – Στις 14:00 το Σάββατο (16/06/2018) η ονομαστική ψηφοφορία.

Δείτε LIVE τη συζήτηση στην Ολομέλεια

Κατά τα λοιπά, η πρώτη ημέρα της συζήτησης περιελάμβανε σκληρές αψιμαχίες μεταξύ βουλευτών και υπουργικών στελεχών. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, διαβεβαίωσε ότι θα δοθεί άνεση χρόνου ώστε να πάρουν το λόγο και να τοποθετηθούν όλοι όσοι το ζητήσουν, και αν χρειαστεί όπως είπε, αντί η συζήτηση να ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων, να κλείσει αργά το βράδυ της ίδιας μέρας.

Σημειώνεται ότι την πρόταση να ολοκληρωθεί η συζήτηση μέχρι τις 14:00 είχε κάνει στη Διάσκεψη και τελικά κατάφερε να περάσει η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη ΝΔ να προτείνει να μιλήσουν πρώτα όλοι οι βουλευτές και η ψηφοφορία να γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής.

Τα υπόλοιπα κόμματα πρότειναν η ψηφοφορία να γίνει μόλις τελειώσει ο κατάλογος των ομιλητών.

Η αντιπολίτευση εξέφρασε ωστόσο την έντονη διαφωνία της για το σφιχτό χρονοδιάγραμμα, με αποτέλεσμα ο Βούτσης να επιτρέψει τελικά την… άνεση χρόνου.

Το θέμα έθεσε στην αρχή της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης αφήνοντας αιχμές ότι η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρωθεί η συζήτηση το Σάββατο το μεσημέρι για να αποφύγει τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί.

«Ζητάμε να εφαρμοστεί αυτό που εφαρμόστηκε επί της δικής σας πρότασης δυσπιστίας όταν ήμασταν εμείς κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνω τον περιορισμό χρόνου. Αφού είστε περήφανοι, δώστε χρόνο να διαφημίσετε τη πολιτική σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ο κ Βούτσης αντέτεινε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση χρονικού περιορισμού και πρόσθεσε ότι είναι προφανές ότι κάθε πολιτική δύναμη θα ασκήσει τα καθήκοντα της.
NEWSBOMB

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares