Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δήλωση-ΦΩΤΙΑ: Το δημοψήφισμα των Σκοπίων είναι ΑΚΥΡΟ…

Δήλωση-ΦΩΤΙΑ: Το δημοψήφισμα των Σκοπίων είναι ΑΚΥΡΟ…

«Μόνο οι Σκοπιανοί μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», είναι ο τίτλος άρθρου στο αμερικανικό περιοδικό National Interest.

Δήλωση-ΦΩΤΙΑ: Το δημοψήφισμα των Σκοπίων είναι ΑΚΥΡΟ…Ο αρθρογράφος John Dale Grover περιγράφει τι συνέβη το τελευταίο διάστημα στα Σκόπια και πώς το δημοψήφισμα είναι στην ουσία άκυρο, λόγω της χαμηλής συμμετοχής των πολιτών.

«Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι με το αποτέλεσμα, αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό», αναφέρει και καταγράφει όλες τις δηλώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ, οι οποίες προσπαθούν να νομιμοποιήσουν το αποτέλεσμα.

Σχολιάζοντας το μόνο 36% της συμμετοχής των πολιτών, ο Grover θεωρεί το δημοψήφισμα άκυρο:

«Οι καλές προθέσεις της Δύσης δεν έχουν σημασία. Οι απόψεις των πολιτών έχουν. Το δημοψήφισμα δεν είχε επαρκή συμμετοχή και είναι άκυρο. Ακόμη κι αν ψηφιστεί από τη Βουλή, η έγκρισή του δεν θα ΄χει οποιαδήποτε νομιμότητα. Το γνωρίζουν αυτό και οι πολίτες και ο διεθνής Τύπος. Οι ηγέτες της Δύσης δεν μπορούν να επιβάλλουν διαρκώς τις απόψεις τους σε άλλα κράτη αναμένοντας ότι θα τις ακολουθήσουν. Κάτι τέτοιο έφερε το Brexit».

Να σημειωθεί ότι ακολουθώντας τη διεθνή αναγνώριση, σε όλο το άρθρο τα Σκόπια και οι Σκοπιανοί αναγράφονται ως «Μακεδονία» και «Μακεδόνες», αντίστοιχα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares