Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δήλωση “ΣΕΙΣΜΟΣ” του Μακρόν! “Ώρα να φτιάξουμε ευρωπαϊκό ΣΤΡΑΤΟ – ΕΧΘΡΟΙ μας ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα”… (ΒΙΝΤΕΟ)

Δήλωση "ΣΕΙΣΜΟΣ" του Μακρόν! "Ώρα να φτιάξουμε ευρωπαϊκό ΣΤΡΑΤΟ - ΕΧΘΡΟΙ μας ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα"... (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε την Τρίτη “πραγματικό ευρωπαϊκό στρατό”, καθώς η ήπειρος συμπλήρωσε έναν αιώνα από τα τμήματα του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

“Πρέπει να προστατευθούμε από την Κίνα, τη Ρωσία και ακόμη κι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής”, δήλωσε ο Macron στο Europe 1. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει πιέσει για κοινή στρατιωτική δύναμη της Ε.Ε. από την εποχή της άφιξής του στην εξουσία πέρυσι.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ. “Όταν βλέπω (τον Τραμπ) να ανακοινώνει ότι παραιτείται από μια σημαντική συμφωνία αφοπλισμού, η οποία διαμορφώθηκε μετά την κρίση της δεκαετίας του 1980 που έπληξε την Ευρώπη, ποιος είναι το κύριο θύμα; Την Ευρώπη και την ασφάλειά της” είπε μεταξύ άλλων.

Δήλωση «ΣΕΙΣΜΟΣ» του Μακρόν! «Ώρα να φτιάξουμε ευρωπαϊκό ΣΤΡΑΤΟ – ΕΧΘΡΟΙ μας Ρωσία και ΗΠΑ»…

Δήλωση «ΣΕΙΣΜΟΣ» του Μακρόν! «Ώρα να φτιάξουμε ευρωπαϊκό ΣΤΡΑΤΟ – ΕΧΘΡΟΙ μας Ρωσία και ΗΠΑ»…

Gepostet von VoiceNews.gr am Dienstag, 6. November 2018

Σχετικά με τη Ρωσία “που βρίσκεται κοντά στα σύνορά μας και έχει δείξει ότι μπορεί να αποτελεί απειλή”, πρόσθεσε ο Macron: “Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να υπερασπίζεται καλύτερα τον εαυτό της, χωρίς να εξαρτάται μόνο από τις ΗΠΑ, με πιο κυρίαρχο τρόπο”.

Με πληροφορίες από AFP

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares