Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δήλωση “ΣΕΙΣΜΟΣ” για τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Αλλάζουν όλα…

Δήλωση "ΣΕΙΣΜΟΣ" για τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Αλλάζουν όλα...

Ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να βάλει τέλος με διάταγμα στο δίκαιο του εδάφους, βάσει του οποίου τα παιδιά των παράνομων μεταναστών που γεννιούνται στις ΗΠΑ, λαμβάνουν αυτόματα την αμερικανική υπηκοότητα!

Ο Τραμπ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου θέλει να βάλει και πάλι στο προσκήνιο το μεταναστευτικό, όμως πρόταση αυτή αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Σε συνέντευξή του στο Axios, o Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει αυτό το δικαίωμα με προεδρικό διάταγμα.

«Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου αν έρθει κάποιος και αποκτήσει μωρό, αυτό το μωρό είναι πολίτης των ΗΠΑ με όλα τα πλεονεκτήματα», δήλωσε στην τηλεοπτική του συνέντευξη. «Είναι γελοίο, είναι γελοίο, πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο Τραμπ.

Δήλωση "ΣΕΙΣΜΟΣ" για τους ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! Αλλάζουν όλα...

Πάντως εκτός από τις αντιδράσεις που αναμένεται να προκαλέσει αυτό το μέτρο, ήδη αμφισβητείται από πολλούς νομικούς καθώς δύσκολα ο Τραμπ μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση μέσω ενός διατάγματος αυτή την αρχή που περιλαμβάνεται στην 14η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος αμφισβητείται από πολλούς νομικούς.

«Μου έλεγαν πάντα ότι χρειαζόμαστε μια συνταγματική αναθεώρηση. Ξέρετε κάτι; Δεν ισχύει.Γίνεται με ένα διάταγμα», δήλωσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares