Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δήλωση ΒΟΜΒΑ του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ: “Τουρκική ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ – Τα έστησαν όλα οι Τούρκοι”… (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δήλωση ΒΟΜΒΑ του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ: "Τουρκική ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ - Τα έστησαν όλα οι Τούρκοι"... (ΗΧΗΤΙΚΟ)


Για την πιθανή κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για πολλούς μήνες, έκανε λόγο ο ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης.

«Η σύλληψη έγινε από τουρκική ομάδα ειδικών δυνάμεων» ανέφερε αρχικά στον «Realfm», υποστηρίζοντας ότι οι Τούρκοι είχαν «στήσει» και οργανώσει την σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών.

«Αν ήταν αντίστοιχοι Τούρκοι στρατιωτικοί – που είναι και κληρωτοί – δεν θα μπορούσαν να τους συλλάβουν. Είπαν ότι οι ”αετοί των συνόρων” συνέλαβαν τους Έλληνες. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Δεν ήταν ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο».

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποστήριξε ότι «ψεύδονται οι Τούρκοι για τα 253 μέτρα. Δεν μπορούσαν να πάνε τόσο μακριά λόγω και των εδαφικών συνθηκών. Ήταν ικανοί, εκπαιδευμένοι και έμπειροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να συνελήφθησαν εντός ελληνικού εδάφους, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επικαλούμενος την θητεία ως διοικητής σε συγκεκριμένες μονάδες, τόνισε : «Αν ήταν στο έδαφός μας δεν θα τους έπιαναν ποτέ. Θα σκοτώνονταν αλλά δεν θα παραδίδονταν. Ξέρω πώς σκέφτονται και πώς αντιδρούν οι Έλληνες στρατιωτικοί των συνόρων».

Ο κ. Παραγιουδάκης επέμεινε ότι «δεν ήταν ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο. Ήταν σχεδιασμένο και συντονισμένο από τους Τούρκους».

Τέλος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας ότι «μπορεί να τους κρατήσουν για πάρα πολύ. Ίσως και μήνες ανάλογα με τις κατηγορίες και τελικά την καταδίκη τους», θεωρώντας βαρύτατη την κατηγορία «στρατιωτικής κατασκοπίας» που διαρρέουν τουρκικές πηγές.
iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares