Παρασκευή , 18 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Δήλωση ΒΟΜΒΑ για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Έπραξε σωστά ο Αρετόπουλος- O γιατρός ΠΡΕΠΕΙ να είναι ουδέτερος»…

Δήλωση ΒΟΜΒΑ για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Έπραξε σωστά ο Αρετόπουλος- O γιατρός ΠΡΕΠΕΙ να είναι ουδέτερος»...


Όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα, προσπάθησε να αποσαφηνίσει ο Παναγιώτης Βαρούχας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, με βάση όσα προβλέπουν οι κανονισμοί.

Ο καθηγητής διαιτησίας, τόνισε ότι ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος, δεν θα μπορούσε να ενεργήσει διαφορετικά, αφού από τη στιγμή που κάποιος αξιωματούχος του αγώνα και ειδικά ο προπονητής χτύπησε στο κεφάλι. Σε καμία των περιπτώσεων ο Αρετόπουλος δεν θα μπορούσε να ρισκάρει και να αποφασίσει την διεξαγωγή του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα, σχολίασε και αυτό που βγαίνει για τον γιατρό του αγώνα και το ότι εργάζεται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την άποψη ότι ο γιατρός της αναμέτρησης θα πρέπει να είναι ουδέτερος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Βαρούχας στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα

Για την ρίψη του αντικειμένου στην Τούμπα: «Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση για το περιστατικό με το ρολό της ταμειακής. Ο τύπος που πέταξε το χαρτί της ταμειακής, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για αντίστοιχους λόγους. Αυτός ο τύπος θα έπρεπε δια βίου, να μην περνάει έξω από γήπεδο, ούτε περαστικός».

Για το πως πρέπει να ενεργήσει ο διαιτητής σε αυτές τις περιπτώσεις: «Ο διαιτητής έχει τόσες αρμοδιότητες που πρέπει να κάνει τον εισαγγελέα, τον αστυφύλακα και έχει τεράστιες ευθύνες σε ένα παιχνίδι. Απ’ ότι διάβασα, ο διαιτητής δεν είδε τη στιγμή του τραυματισμού. Δεν μπορεί να κάνει διάγνωση. Δεν είναι γιατρός. Βλέπει τα δεδομένα. Αυτό το κάνει μόνο ο γιατρός του αγώνα. Ο γιατρός θα έπρεπε να είναι ουδέτερος. Η τύχη ενός αγώνα, ενός πρωταθλήματος, κρίνεται από τη γνωμάτευση ενός γιατρού που φαίνεται να είναι γιατρός της μίας ομάδας από τις δύο. Θα έπρεπε να είναι ουδέτερος ο γιατρός του αγώνα».

Για τις αρμοδιότητες του διαιτητή: «Ο διαιτητής είναι έρμαιο της απόφασης του γιατρού και φυσικά βλέπει πως αισθάνεται ο άνθρωπος που χτυπήθηκε. Εφόσον ο προπονητής δεν ένιωθε καλά και ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, ο διαιτητής δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά. Μια ομάδα δεν μπορεί να παίξει χωρίς προπονητή. Αυτό είναι δεδομένο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να πάρει καμία διαφορετική απόφαση από αυτή που πήρε ο Αρετόπουλος»

Για την δήλωση Γκαρθία στο Φύλλο Αγώνα: «Ο προπονητής και κάθε αξιωματούχος μπορεί να δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνα σε… εύλογο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι έχει δικαίωμα να δηλωθεί μέχρι την έναρξη του αγώνα»

Για το αν πρέπει να υπογράφουν οι αρχηγοί το Φύλλο Αγώνα: «Πλέον αυτό δεν είναι υποχρεωτικό, να το υπογράψουν δηλαδή οι αρχηγοί. Συμπληρώνεται και στέλνεται ηλεκτρονικά. Δεν ισχύει αυτό που ίσχυε παλαιότερα. Κανονικά θα έπρεπε να βγαίνει εκείνη την ώρα αντίγραφο, αλλά αυτό πλέον δεν συμβαίνει. Θα έπρεπε εκείνη τη στιγμή οι ομάδες να ενημερώνονται για να ξέρουν τι γίνεται και όχι να περιμένουν την επόμενη μέρα, όταν θα τους αποσταλεί».
sport-fm.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares