Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΓΙΓΑΝΤΑΣ με ‘ΠΗΛΙΝΑ’ πόδια η Deutsche Bank! Εκεί χτυπά τους Γερμανούς ο Τραμπ…

Πολλές κι ενδιαφέρουσες οι ειδήσεις για την Deutsche Bank. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία η παντοδύναμη τράπεζα είναι γίγαντας μεν, με πήλινα πόδια δε.

Πρώτον είχε μακράν τη χειρότερη απόδοση της χρονιάς στο δείκτη DAX – έχοντας πέσει ξανά κάτω από τα 13 €, με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται πολλοί πόσο πιο άσχημα θα μπορούσε να πάει.
Δεύτερον αποφάσισε να αποχωρήσει ως μέτοχος η κινεζική HNA-Holding, πιέζοντας έντονα την τιμή της.
Τρίτον οι Αμερικανοί, κυρίως, την οδηγούν συνεχώς σε δικαστικές περιπέτειες, κάτι που πιέζει τους ισολογισμούς και προϋπολογισμούς της καθώς αυξάνεται το ρίσκο οικονομικών απωλειών.
Παράλληλα σε σχέση με το σκάνδαλο LIBOR, η τράπεζα που έχει κατηγορηθεί από πάρα πολλούς για τη χειραγώγηση των επιτοκίων, αναγκάσθηκε ξανά να πληρώσει αρκετά εκατομμύρια – συμβιβαζόμενη την περασμένη εβδομάδα με το περιφερειακό δικαστήριο του Μανχάταν σε μία χρηματική ποινή ύψους 240 εκ. $. Την ίδια στιγμή, παρά τις ζημίες που είχε το 2017 ύψους 500 εκ. €, πλήρωσε προμήθειες πολλών δις € στο προσωπικό της – ενώ ανακοίνωσε πως θα καταργήσει τα μερίσματα που είχε υποσχεθεί στους μετόχους της (0,11 € ανά μετοχή).
Τέταρτον συνεχίζει να είναι εκτεθειμένη σε παράγωγα πολλών τρις δολαρίων.
Τέλος το τελευταίο τρίμηνο του έτους (2017) οι μελλοντικές προοπτικές της τράπεζας επιδεινώθηκαν, αφού τα έσοδα της περιορίσθηκαν κατά 19% στα 5,7 δις € όταν τα ήδη υψηλά έξοδα της παρέμειναν σχεδόν ως είχαν.
Ως υστερόγραφο αξίζει να τονίσουμε πως ο ετήσιος τζίρος της Deutsche Bank έχει μειωθεί από τα 53,4 δις € το 2011 στα 26,4 δις € το 2017 – ενώ το προσωπικό της παρέμεινε σχεδόν σταθερό, από 100.996 άτομα το 2011 στα 99.744 το 2016.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares