Τετάρτη , 3 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ….(ΒΙΝΤΕΟ)

Απόστολος Τζιτζικώστας. Ένα όνομα που προωθείται από διάφορα κέντρα για τη διάδοχη κατάσταση στη μετά-Μητσοτάκη εποχή (όποτε έρθει).

Αφορμή για το παρόν άρθρο είναι το κείμενο που έγραψε ο Κυριάκος Βελισσάριος με τίτλο Το Σκοπιανό δίνει πόντους στον Τζιτζικώστα για τη… μελλοντική αναμέτρηση (ηγεσίας) με τον Μπακογιάννη (εδώ).
Χαρακτηριστικό απόσπασμα είναι το εξής : «Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επενδύει στο Σκοπιανό. Σε ένα θέμα που αγγίζει το συναίσθημα κάθε Έλληνα, και μπορεί ανέξοδα να φέρει στην αγκαλιά του πληθυντικά κοινά, χωρίς κομματικά στεγανά, σύνορα και περιορισμούς. Σε συνδυασμό με την κατανόηση των λαθών που έκανε στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και του στέρησαν το προφανές: Να εικονοποιήσει ο ίδιος την αλλαγή γενιάς που είχε ανάγκη η Κεντροδεξιά, αντί να μπλέξει με τζάκια και υβρίδια ασύμβατης ιδεολογίας και συμπεριφοράς.»
Χαρακτηριστικό των κινήσεων του κου Τζιτζικώστα είναι η χθεσινή του παρουσία στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και των δημοτικών συμβουλίων της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία των προέδρων ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, των επικεφαλής της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και των φορέων, Επιμελητηρίων, Ιερών Μητροπόλεων και Πανεπιστημίων της περιοχής.
Τι δήλωσε ο κος Τζιτζικώστας; «Δεν θα σταματήσουμε στιγμή να αναδεικνύουμε την ιστορικότητα, τη μοναδικότητα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα. Δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο να παραδώσουμε στα Σκόπια, ‘μακεδονική’ ταυτότητα, εθνικότητα, γλώσσα, και όνομα. Δεν θα αφήσουμε οι Πρέσπες να γίνουν το Βατερλώ της χώρας, Βατερλώ θα γίνουν για εκείνους που υπέγραψαν τη ‘συμφωνία’. Και τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Δεν χωρούν πλέον ούτε μισόλογα ούτε ‘ναι μεν αλλά’ από κανέναν. Τα μείζονα εθνικά ζητήματα δεν σηκώνουν μεταγενέστερα mea culpa, δεν σηκώνουν μεταγενέστερες δικαιολογίες για άγνοια και αυταπάτες. Τώρα κρίνεται το μέλλον αυτού του τόπου. Τώρα είναι η ώρα της εθνικής ευθύνης για όλους και για τον καθένα ξεχωριστά. Τώρα είναι η ώρα όμως και της δημοκρατικής ευθύνης. Γιατί, επιλεκτικές δημοκρατικές ευαισθησίες δεν υπάρχουν. Καλούμε όλα τα κόμματα να μην επικυρώσουν τη συμφωνία στη Βουλή. Καλούμε όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, να μην απέχουν από την ψηφοφορία και να ψηφίσουν όχι στη ‘συμφωνία’. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να εκφράσει δημοκρατικά τη γνώμη του για τη ‘συμφωνία’ με δημοψήφισμα. Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Δημοψήφισμα τώρα! Ο λόγος στους Έλληνες!»
Φαίνεται πως ο κος Τζιτζικώστας προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ δύο προφίλ. Αυτό του νέου και προοδευτικού, με αυτό του πατριωτικού και συντηρητικού.
Χαρακτηριστικό του… ‘προοδευτισμού’ του οι καλές σχέσεις του με τον κο Μπουτάρη. Για τον κο Μπουτάρη τα έχουμε γράψει πολλές φορές.
“Που σαι δήμαρχε καψούρα”, είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στον Γιάννη Μπουτάρη, με τους δύο άνδρες να φιλιούνται και να αγκαλιάζονται, στις 06/10/2017.

Φυσικά όταν δεν μας συμφέρει ο κος Μπουτάρης είναι ο «χρήσιμος ηλίθιος».

Τελικά μήπως όλα γίνονται από τους Αμερικανούς;
Όπως έγραφε το voria.gr στις 19-03-2018 «Στις ΗΠΑ για δέκα μέρες, από τις 19 ως τις 28 Απριλίου θα βρίσκεται ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με στόχο να συζητήσει μεταξύ άλλων και τις λεπτομέρειες της φετινής ΔΕΘ και ειδικά την παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, τον Σεπτέμβριο.»
Και το 2017 συνάντηση με τον κο Πάιατ Πρέσβη των ΗΠΑ.


Φαίνεται πως, μπορεί να κάνουμε λάθος βέβαια, πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για τη διάδοχη κατάσταση.
Για να δούμε…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares