Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Γερμανικό σχέδιο: “Αποθήκη ψυχών” η ωραία Ελλάς!Εποικισμός του Αιγαίου;..

Γερμανικό σχέδιο: “Αποθήκη ψυχών” η ωραία Ελλάς!Εποικισμός του Αιγαίου;..

Όπως έχει γραφτεί στον τύπο φαίνεται πως η Γερμανία επεξεργάζεται ένα σχέδιο εποικισμού των Βαλκανίων κι όχι μόνο.

Σύμφωνα με πηγές του europost.gr από το Βερολίνο, η γερμανική κυβέρνηση έχει στο συρτάρι της “σχέδιο” το οποίο έχουν εκπονήσει κυβερνητικοί αξιωματούχοι που προέρχονται από τον κυβερνητικό εταίρο της κας Μέρκελ, την Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας.
Το σχέδιο αυτό αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος, που κινείται, από χώρες της Αφρικής και της Ασίας, προς την Γερμανία.
Οι συντάκτες του κινούνται από λογική διαφορετική σε σχέση με αυτή που κατηύθυνε την καγκελάριο Μέρκελ στην μεταναστευτική της πολιτική μέχρι σήμερα. Πιστεύουν σε μία πολιτική κλεισίματος των συνόρων, προς την οποία θα κληθούν να προσαρμοστούν και άλλες χώρες, που βρίσκονται στην πορεία των μεταναστευτικών ροών.
Σε ό,τι αφορά τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα, το σχέδιο αυτό των σκληρών συντηρητικών κύκλων της Γερμανίας περιλαμβάνει μέτρα αποθάρρυνσης της διόγκωσης των μεταναστευτικών κυμάτων.
Μεταξύ αυτών προτείνεται η δημιουργία hot spots κλειστού χαρακτήρα σε αραιοκατοικημένα η ακατοίκητα Ελληνικά νησιά, στα οποία – σύμφωνα με τους Γερμανούς συντάκτες – θα συγκεντρώνονται οι παράτυποι μετανάστες και θα ζουν εκεί υπό ελεγχόμενες συνθήκες, μέχρι να εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου κλπ.
Το ίδιο σχέδιο προβλέπει την διάθεση μεγάλων χρηματικών ποσών για να υπάρξουν πολύ καλες συνθήκες διαβίωσης στα συγκεκριμένα κέντρα και διοχέτευση κονδυλίων στα κράτη που θα τα φιλοξενούν.
Οι εμπνευστές του σχεδίου υποστηρίζουν ότι έτσι δεν θα παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα και οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι απολύτως σύμφωνες με τις διεθνείς προδιαγραφές.
Από την άλλη πλευρά όμως ο έλεγχος των όσων μένουν εκεί και το γεγονός ότι θα πρόκειται για κλειστά κέντρα διαμονής θα λειτουργεί ως στοιχείο αποτροπής και αποθάρρυνσης όλων εκείνων που θα θελήσουν να έρθουν, με αποτέλεσμα την μείωση των μεταναστευτικών ροών.
Εξυπακούεται ότι το σχέδιο ανάμεσα στις χώρες αυτές αναφέρει και την Ελλάδα.
Στο σημείο αυτό βεβαια πρέπει να θυμίσουμε τι έλεγε ο Τσέχος Πρόεδρος το 2016. Παραθέτουμε από το CNN 03-10-2016 :

Γερμανικό σχέδιο: “Αποθήκη ψυχών” η ωραία Ελλάς!Εποικισμός του Αιγαίου;..
Σε μία προκλητική δήλωση ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν πρότεινε οι εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες που έχουν φτάσει στην Ευρώπη από τις αρχές του 2015, να απελαθούν στα ακατοίκητα ελληνικά νησιά με αντάλλαγμα τη σταδιακή μείωση του χρέους.«Είμαστε στην Ελλάδα και η Ελλάδα έχει πολλά ακατοίκητα νησιά και μεγάλο χρέος. Επομένως, εάν γίνουν hot spots στα ελληνικά νησιά, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα είδος αποπληρωμής για το ξένο χρέος», ανέφερε ο Ζέμαν στους Financial Times.

Ο Τσέχος ηγέτης βρέθηκε στη Ρόδο για να μιλήσει σε φόρουμ και τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των απελάσεων των οικονομικών μεταναστών και της μετεγκατάστασής τους σε «άδεια μέρη στη βόρεια Αφρική» ή σε «ακατοίκητα ελληνικά νησιά», όπως είπε. Ως αντάλλαγμα, το ελληνικό χρέος θα μειωνόταν σταδιακά, καθώς η χώρα θα αναλάμβανε το κόστος αυτό.

«Σαφώς σέβομαι τη βαναυσότητα του πολέμου στη Συρία, το Ιράκ και αλλού. Όμως δεν μιλάμε για αυτούς τους ανθρώπους, αλλά για οικονομικούς μετανάστες», διευκρίνισε.

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμα ότι «είναι σίγουρος πως υπάρχει στενή σύνδεση μεταξύ του κύματος των μεταναστών και του κύματος των τζιχαντιστών», τονίζοντας πως «οι άνθρωποι που αρνούνται αυτή τη σύνδεση κάνουν λάθος».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ζέμαν, οι μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι μπορεί να ριζοσπαστικοποιηθούν από τους εξτρεμιστές που βρίσκονται ανάμεσά τους, όπως οι Γερμανοί από τους Ναζί το ’30 και εξήγησε ότι η κουλτούρα των Μουσουλμάνων μεταναστών είναι θεμελιωδώς ασύμβατη με την ευρωπαϊκή κοινωνία.

Επιπλέον, ο Τσέχος πρόεδρος κατηγόρησε και την Άγκελα Μέρκελ ότι έκανε το απόλυτο λάθος με την πολιτική του «καλωσορίσματος» των προσφύγων, καθώς η Ευρώπη δεν μπορεί να τους απορροφήσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λιγότερο από το 1/3 των περίπου ένα εκατομμύριο ατόμων που έφτασαν στην Ευρώπη πέρυσι ήταν πρόσφυγες.

«Δεν είμαι ενάντια στους μετανάστες από την Ουκρανία, το Βιετνάμ, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, τη Σερβία στη χώρα μου. Είμαι μόνο ενάντια στην ισλαμιστική μετανάστευση, γιατί είναι μία ασύμβατη κουλτούρα», κατέληξε.
Κατά συνέπεια βλέπουμε πως ναι. Υπάρχει ένα σχέδιο. Το πώς θα οργανωθεί και εφαρμοστεί… θα δούμε.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares