Πέμπτη , 29 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα: Η περίεργη ανακοίνωση και το παράξενο e-mail!«Γάλλοι σε περίπτωση κρίσης…»

Γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα: Η περίεργη ανακοίνωση και το παράξενο e-mail!«Γάλλοι σε περίπτωση κρίσης...»

Ένα περίεργο e-mail εστάλη σήμερα (09/03/2018) στους Γάλλους που μένουν στην Αθήνα από τη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, ενώ είχε προηγηθεί μία επίσης περίεργη ανακοίνωση στο site της προχθές 7 Μαρτίου 2018. Τόσο το e-mail όσο η ανακοίνωση περιλαμβάνει οδηγίες τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες σε περίπτωση μεγάλης κρίσης…

Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης γράφει η ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζει τι είδους κρίση εννοεί: “Όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείο ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα”. Ο τρόπος με τον οποίο ήταν γραμμένη η ανακοίνωση και το e-mail έγινε αντικείμενο σχολιασμού στα ΜΜΕ.

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες η γαλλική πρεσβεία έσπευσε να απαντήσει ότι με το “μεγάλη κρίση” εννοούσε περίπτωση φυσικών κινδύνων, όπως σεισμούς και πυρκαγιές και δεν έχει τον χαρακτήρα συναγερμού…

Δείτε τι ακριβώς γράφει η πρώτη ανακοίνωση όπως δημοσιεύτηκε από τη γαλλική πρεσβεία:

Γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα: Η περίεργη ανακοίνωση και το παράξενο e-mail!«Γάλλοι σε περίπτωση κρίσης...»
Γνωρίζετε τον δικό σας υπεύθυνο ασφαλείας;

Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείο ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα. Στο σχέδιο του προγράμματος ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας, η υπηρεσία της προξενείου της γαλλικής πρεσβείας σας παρέχει κάποιες πληροφορίες: Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε, μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση το προξενείο της Γαλλίας στην Αθήνα φαίνεται ότι προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή για να βοηθήσει τους γάλλους υπήκοους. Υπάρχουν μάλιστα αρκετά links με πληροφορίες που τους κατευθύνουν ούτως ώστε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα. ..

Kαι το περίεργο…e- mail

Aξίζει να σημειώσουμε ότι νωρίτερα σήμερα το γύρο του διαδικτύου έκανε και η ηλετρονική επιστολή ( e- mail) που εστάλη στους γάλλους που ζούν στην Ελλάδα με οδηγίες σχετικά με το τι να κάνουμε σε περίπτωση μεγάλης κρίσης…

Γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα: Η περίεργη ανακοίνωση και το παράξενο e-mail!«Γάλλοι σε περίπτωση κρίσης...»

Ολόκληρο το e-mail στα ελληνικά:

«Θέμα: Σχέδιο ασφάλειας και παρουσίαση στο ευρύ κοινό

Κυρίες και κύριοι,

Σε περίπτωση μεγάλης κρίσης, όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο και διαμένουν στην Ελλάδα, θα απευθύνονται στον υπεύθυνο ασφαλείας του γαλλικού προξενείου ή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα. Στο σχέδιο του προγράμματος ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας, η υπηρεσία της προξενείου της γαλλικής πρεσβείας σας παρέχει κάποιες πληροφορίες:

Σχέδιο ασφαλείας και επικεφαλής για την ασφάλεια

Σας καλούμε να συμβουλευτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://gr.ambafrance.org.//Plan-de securite-ilots-6522

Γνωρίζετε τον δικό σας υπεύθυνο ασφαλείας;

Σε περίπτωση που δεν τον γνωρίζετε, μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία.

Με την ευκαιρία αυτή σας υπενθυμίζουμε να καλείτε την οικογένειά σας, τους φίλους και τους γνωστούς σας προκειμένου να εγγραφούν στους καταλόγους μας έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο η ασφάλεια των υπηκόων μας κατά την διάρκεια των μετακινήσεών τους εκτός Γαλλίας:

https//pastel.diplomatie.gouv. fr/fildariane/dyn/public/ login.html

Όλες οι προαναφερθείσες πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στο άρθρο που ακολουθεί στην ιστοσελίδα:

https://ambafrance.org/Connaissez-vous -votre chef-d-ilot

Για την καλύτερη ασφάλειά σας, καλείστε να ανανεώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία με όλες τις πιθανές αλλαγές (όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, κ.α.) και να καταγράψετε απευθείας στο λογαριασμό σας στην ηλεκτρονική εφαρμογή service -public.fr

Με εκτίμηση
Γαλλικό Προξενείο Αθηνών
Ακαδημίας 6 ,1ος όροφος»

Και το επεξηγηματικό e-mail…

Όπως εξηγεί στο νέο mail η προειδοποίηση αφορά περίπτωση φυσικών κινδύνων, όπως σεισμούς και πυρκαγιές και δεν έχει τον χαρακτήρα συναγερμού.

Αναλυτικά:

«Μία από τις ουσιαστικές αποστολές του γαλλικού διπλωματικού δικτύου είναι η προστασία των συμπολιτών μας στο εξωτερικό.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, οι πρεσβείες της Γαλλίας σε όλες τις χώρες του κόσμου υποχρεούνται να λαμβάνουν μέτρα προστασίας και προειδοποίησης της γαλλικής κοινότητας που είτε κατοικεί είτε ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει στις χώρες που παρουσιάζουν μεγάλο σεισμικό κίνδυνο ή είναι ευάλωτες σε σημαντικές φυσικές καταστροφές. Για του Γάλλους ταξιδιώτες, ένα από αυτά τα μέτρα είναι η δημιουργία από το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών μιας πλατφόρμας εγγραφής στην οποίαν ενθαρρύνονται να αναγράφουν τα στοιχεία τους όταν μετακινούνται εκτός Γαλλίας. Για την γαλλική κοινότητα που κατοικεί στην Ελλάδα, ένα άλλο μέτρο είναι η δημιουργία ενός δικτύου συνομιλητών μεταξύ των μελών της γαλλικής κοινότητας και η εγγραφή των κατοίκων στην ενημερωτική πλατφόρμα του προξενείου.

Στην Ελλάδα, όπως όλες οι πρεσβείες, η πρεσβεία της Γαλλίας κινητοποιείται για την ασφάλεια των Γάλλων υπηκόων. Εχει ήδη δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια ένα δίκτυο υπευθύνων ανά γεωγραφικό τομέα. Έγινε αντιληπτό ότι το δίκτυο έπρεπε να γίνει περισσότερο γνωστό στους Γάλλους υπηκόους σε μια χώρα με σημαντικούς φυσικούς κινδύνους, όπως οι σεισμοί και οι πυρκαγιές. Απεφασίσθη λοιπόν να σταλεί ένα μήνυμα, το οποίο δεν έχει τον χαρακτήρα συναγερμού, προς ενημέρωση της γαλλικής κοινότητας σχετικά με την ύπαρξη δυνατότητας εγγραφής και σχετικά με τη λειτουργία του συστήματός μας.

Το εν λόγω μήνυμα, που δεν προοριζόταν για δημοσιοποίηση, απευθύνεται λοιπόν με τον συνήθη τρόπο στα μέλη της γαλλικής κοινότητας. Έχει διοικητικό χαρακτήρα, ανταποκρίνεται σε ένα σύνηθες διάβημα όλων των γαλλικών προξενείων στο εξωτερικό και δεν έχει καθόλου στοιχεία συναγερμού ή επικαιρότητας».

Α.Μ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares