Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

«Βόμβα» Αυστρίας! Απειλεί να σαμποτάρει τη συμφωνία για το Σκοπιανό…

«Βόμβα» Αυστρίας! Απειλεί να σαμποτάρει τη συμφωνία για το Σκοπιανό…

Η Αυστρία απειλεί να «τινάξει στον αέρα» τη συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια, αν η ΕΕ δεν τερματίσει τις νταξιακές συζητήσεις με την Τουρκία, αναφέρει η Telegraph σε άρθρο της.

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, η συμφωνία μπορεί να εκτροχιαστεί στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο της 28ης Ιουνίου, καθώς η Αυστρία έχει ενημερώσει διπλωμάτες στις Βρυξέλλες ότι θα «τορπιλίσει» όποια συμπεράσματα για μεγέθυνση της ΕΕ, αν σε αυτά αναφέρεται η Τουρκία, μαζί με τα Σκόπια και τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, όπως η Σερβία και το Μαυροβούνιο, που ελπίζουν να ενταχθούν στην Ένωση.

«Η Αυστρία μας έχει πει ότι θα μπλοκάρει τα συμπεράσματα του Συμβουλίου για την Τουρκία», είπε στην Telegraph ένας διπλωμάτης της ΕΕ.

«Ο Ζάεφ πρέπει να περάσει τη συμφωνία από το κοινοβούλιο και από δημοψήφισμα, ενώ ο Τσίπρας, που επέζησε από πρόταση δυσπιστίας το Σάββατο για τη συμφωνία, επίσης αντιμετωπίζει την αντιπολίτευση σε αυτό το θέμα», συνεχίζει το δημοσίευμα.

«Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ και η αντιπολίτευση είναι ενάντια στη συμφωνία, αλλά η εκκίνηση των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ είναι το “καρότο” για να πείσει τον λαό να τη στηρίξει, στο δημοψήφισμα. Αν δεν υπάρξουν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τότε δεν θα υπάρχει και “καρότο”», σχολίασε άλλος διπλωμάτης της ΕΕ.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares