Τρίτη , 26 Μάρτιος 2019
Τελευταία Νέα

«Βόμβα» από Καμμένο: Το Κατάρ θα μεσολαβήσει για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών..

Συνάντηση με τον ομόλογό του από το Κατάρ είχε ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Κατάρ αλλά και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο Dr. Khalid Al – Attiyah εξέφρασε ενδιαφέρον να μεσολαβήσει στην Τουρκία με σκοπό την απελευθέρωση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη.

«Γνωρίζοντας τις σχέσεις που έχει το Κατάρ με την Τουρκία, ο ίδιος ο υπουργός κατά την τελευταία μας επίσκεψη έδειξε ενδιαφέρον για να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών», επισήμανε ο κος Καμμένος.

Με τη σειρά του, ο κ. Dr. Khalid Al – Attiyah, εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον ελληνικό λαό με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι.

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε, παράλληλα, τη βούληση της Ελλάδας να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος του Κατάρ με το συμβούλιο συνεργασίας του Κόλπου.

Επίσης, υπενθύμισε ότι το Κατάρ ήταν η μοναδική χώρα που επένδυσε στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Οι υπουργοί Εθνικής ‘Αμυνας των δύο χωρών εξήραν το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας – τεχνολογικό, οικονομικό, κλπ, και συμφώνησαν στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων στο επίπεδο της αμυντικής βιομηχανίας, ιδιωτικής και κρατικής. Επίσης, συμφώνησαν στην εκπαίδευση πιλότων του Κατάρ στην Ελλάδα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
loading...